Det var i 2009 at forfatter Endre Lund Eriksen sammen med Endre Skandfer, som nå er regissør, og Merete Korsberg Dalsbø, som er produsent, gikk sammen om selskapet.

– Da Endre (Lund Eriksen) og jeg begynte å jobbe med «Dunderly», hadde jeg ikke arbeidet så mye med bøker og illustrasjasjon, sier Skandfer, som har sin bakgrunn fra film og animasjon. Han skapte derfor bokuniverset Dunderly like mye med tanke på film som på bøker.

– Jeg har hatt lyst til å lage film av Dunderly helt siden den første boka kom ut, og nå har vi gitt ut 12 Dunderly-bøker. Mange har fått et forhold til monstrene, og det gjør det enda artigere å snart kunne vise den første filmen. Det virker som om det er mange som gleder seg til å se monstrene på skjermen, sier regissør Endre Skandfer.

Unikt miljø

Den animerte kortfilmen er på syv minutter og lages med en blandingstekniskk som er helt unik i norsk sammenheng.

– Vi kombinerer de digitale teknikkene med scenografi og effekter som gjøres fysisk, da tar vi det beste fra to verdener, sier Skandfer.

Filminnspillingen foregår på Filmcamp i Øverbygd, i Skjold kommune i Målselv. Arbeidet i studioet går over 14 dager, og flere lokale krefter har bidratt til å realisere filmen.

– Filmcamp er en kjemperessurs for filmmiljøet regionalt, men også nasjonalt. Det er jo ingen andre steder i Norge at man kan bo så tett på så store og gode studiofasiliteter. Det gir veldig god konsentrasjon og gjør teamet svært sammensveiset, fortsetter Skandfer, som roser atmosfæren og miljøet.

Sikter langt

Og filmproduksjonen skal, ifølge han, ha fått god hjelp fra både busselskaper, butikker og skoler i nærområdet.

– Ved Bardufoss Høgtun VGS har dekorasjonslinja laget en hel skog til oss. Og så har vi fått en veldig fin assistent fra medielinja i Maren Rørholt Theisen, forteller regissøren.

Filmen skal være ferdig på senhøsten, og deretter håper Fabelfjord at den skal få publikum over hele verden.

– Nå er alt fokus på å lage en god kortfilm, men samtidig ser vi dette som et samarbeid med Hydralab og Filmcamp som vi ønsker å videreutvikle. Målet og håpet er at korfilmen blir så bra at den overbeviser finansiører om at vi er klare for å lage en god langfilm, avslutter Skandfer.