I samarbeid med lokale arrangører arrangerer Foreningen for klassiske gitar i Norge konserter med klassiske gitar over hele Norge. Arrangementet har de valgt å kalle «Den klassiske gitarens dag».

Latinamerikansk

I Tromsø ble det arrangert i Musikkonservatoriets konsertsal hvor studenter ved skolen viste fram talentet sitt for publikum. Toner som ble fremført var blant annet latinamerikanske klassikere.

– Det er veldig mye fin latinamerikansk gitarmusikk. Når det er «Den klassiske gitarens dag», så kommer man ikke utenom denne sjangeren, forklarer Sigbjørn Thomassen.

– Fortjener en egen dag

Thomassen deltok i fire av seks opptredener søndag kveld. Han studerer ved Musikkonservatoriet og går første året på master i rytmisk linje.

– Dette er et fantastisk bra arrangement. Gitaren fortjener oppmerksomhet og selvfølgelig en egen dag, sier han.

Målet med arrangementet er å sette fokus på den klassiske gitaren og på de lokale gitarmiljøene. I Tromsø opptrådte totalt ni gitarister med toner som er kjent for studentene ved Musikkonservatoriet.

– Vi fremførte en god del låter som vi har jobbet med den siste perioden på skolen, forklarer Thomassen.

Latinamerikanske toner: Sigbjørn Thomassen (t.v) og Karsten Andersen fremførte latinamerikanske folkeviser under konserten på Musikkonservatoriet søndag. Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen