Det er drøyt fire måneder igjen til Buktafestivalen 2015. Allerede nå er første headliner klar på plakaten.

- The Wombats avslutter lørdagen på Bukta. Det er vel det man kaller en headliner, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen til iTromsø.

Det britiske bandet spilte også i 2009 i Telegrafbukta.

- Det er et band jeg har sett vanvittig mange ganger live og de leverer alltid. Nå er de også aktuell med ny plate som høres helt fantastisk ut, sier Lauritz Pettersen som legger til at bassisten i Wombats, Tord Øverland-Pettersen, produserer det nye albumet til Cazadores.

Les også: Går inn i studiohulen

Les også: Danko Jones er tilbake i Bukta

Kontor-favoritt

I tillegg slipper festivalen det amerikanske rockebandet The Growlers som skal spille på fredagen. Festivalsjefen forteller om at de aller fleste på Bukta-kontoret har "pushet" på for å få booket disse til festivalen.

- Det er mange internt som har et godt forhold til dem. Jeg har blitt utsatt for dem blant annet av Robert Dyrnes som elsker dem. De kom med en skive i fjor som profilerte dem opp i verdenseliten som fremadstormende rockeband innenfor deres sjanger, sier festivalsjefen som ikke selv har sett dem live.

Les også: Drømmebooking for Bukta

Les også: Disse svenske punkerne skal til Bukta

"Beach-Goth"

I en pressemelding skriver Kristine Marie Børresen at bandet kombinerer surf- og garasjerock.

- Det resulterer i deres selvtitulerte sjanger «Beach Goth» som kan beskrives som noe midt i mellom det som på den ene siden er den herlige strandfølelsen med iskald øl, palmetrær og solskinn. Og på den andre siden et skittent øvingslokale med passe lunka halvlitere og slitne rockere. Og det funker som bare det!, skriver hun i pressemeldingen.

- Jeg hører at de har det vi er ute etter, nemlig en evne til å overføre energien sin til publikum, sier Lasse Lauritz Pettersen.

I tillegg til The Growlers og The Wombats er disse allerede klare for festivalen:

Dream Theater, Danko Jones, Refused, Onkl P & De fjerne slektningene, Temples, Fru Pedersen, Baby in Vain, Hjortene og Torgeir Waldemar.

The Growlers kommer til Buktafestivalen 2015
Lasse Lauritz Pettersen Foto: Pia Engmann