Da Hålogaland Teater i 2013 satte opp den personlige forestillingen til Trine Lise Olsen, «Æ har rætt»!, hadde hun aldri trodd at hun skulle spille den over hele landet.

– Jeg har spilt den 30 ganger bare i Tromsø. Jeg har nok stått på scenen med forestillingen omtrent 60 ganger nå, sier hun til iTromsø.

Ny sekser

«Æ har rætt»! har turnert over hele landet. I fjor var det Finmark, Troms og Oslo som var spillestedene. Dette året har hun vært i Tromsø, Sandnessjøen, Drammen og Trondheim. Etter opptredenen i Olavshallen 13. mars ga Adresseavisas anmelder terningkast seks. Dermed har hun fått fire seksere på terningen av anmelderne.

– Jeg ble helt stum da jeg våknet opp til den anmeldelsen. Det er helt vilt hva slags respons jeg har fått på forestillingen. Over hele landet er den blitt tatt kjempegodt imot, sier Olsen.

Fikk jernteppe

Da hun i februar spilte forestillingen i Drammens Teater var NRK på plass for å filme det hele. For første gang fikk hun jernteppe.

– Jeg hoppet over fire bolker og måtte få de inn på andre plasser i forestillingen. Publikum merket ikke noe, men jeg er redd det skal synes på tv, sier Olsen.

Denne våren går turen videre til Mo i Rana, Alta og Bergen.

– Begynner du å bli lei av forestillingen?

– Nei, jeg blir ikke lei. Jeg gleder meg fortsatt til hver gang jeg skal stå på scenen, sier hun.

Skriver på ny forestilling

Rundt juletider blir hun å se i Tromsø igjen. Hun er i ferd med å sette opp et juleshow i byen og skriver på en splitter ny forestilling.

– Det blir mer humor i den nye forestillingen. Mer latter og mindre tårer, sier hun.

– Blir den like personlig?

– Ja, jeg kommer til å bruke meg selv og mitt eget liv. Det er klart, sier hun.