Påsken er historisk sett den første perioden i året hvor blockbusterne kommer til lerretet. Der mange trekker til fjell og hytter, søker noen ly inne i kinomørket.

For åpningstidene til Aurora kino Fokus og Verdensteateret cinemateket går uforandret selv om helligdagene kommer på løpende bånd.

Syv premièrefilmer

Fredag hadde nemlig hele syv(!) filmer premiere på Aurora kino Fokus. I rekken finner vi «Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant», «Historien om Marie», «Into the Woods», «The Second Best Exotic Marigold Hotel», «Annie», «De nærmeste» og «Asterix: Byplanleggeren». 1. april kommer også blockbusteren «Fast & Furious 7» med Vin Diesel.

– Fast & Furious 7 er den første store blockbusteren i år. Dette er en film som får større oppmerksomhet for hver film som kommer og vi regner med at også denne filmen vil bli sett av mange, sier Rune Karolius som er fungerende bookingsjef for kinoen. Han forteller at de syv andre filmene treffer bredt og at kino i påska pleier å være populært.

– Det er selvfølgelig litt væravhengig, men vi bor i en stor by og det er alltid noen her i påska.

Ny film hver dag

En annen kulturinstans som holder åpent hver eneste dag i påsken er Verdensteaterets cinematek. De skilter med at du får en ny filmopplevelse hver dag gjennom påsken.

– Vi jobber egentlig for at Verdensteateret skal være åpent hver eneste dag hele året. Det er ikke sånn at alle er på fjellet i påsken eller bortreist i jula. I tillegg er ikke Tromsø byen med mest fint vær, sier sjef for Verdensteateret Tone Lein som forteller at påsketiden har vært godt besøkt av publikum.

– I år har vi lagt opp programmet slikt at man kan se en ny film hver dag hele påsken. Vi har blant annet den sort komedien «Wild Tales» som var en av TIFFs mest populære filmer og gangsterfilmen «The Drop» med Tom Hardy og Noomi Rapace.