Jo flere kokker, jo mer søl, heter det. Under VM i sjømat på Finnsnes i april satser derimot et knippe ordførerkandidater fra Tromsø på at de har det som trengs for å hale i land en kokke-seier.

Da legger nemlig ordførerkandidatene den berømte stridsøksa, og alle politiske forskjeller til side, og stiller som lag i kokkekamp.

De inviterte er Anni Skogman (Frp), Jarle Aarbakke (Ap), Kristian Støback Wilhelmsen (H) og Helga Marie Bjerke (Krf).

Jarle Aarbakke melder derimot at det er mulig han ikke får tid til å stille.

- Det var fylkesråd for næring, Line Miriam Sandberg, som tok kontakt og utfordret meg til å stille til kokkekamp på Finnsnes, sammen med flere av ordførerkandidatene fra Tromsø, forteller Skogman.

Kokkekamp

Flere heiv seg med, og sammen skal tromsøkandidatene kjempe mot lag fra Harstad og Finnsnes i en real kokkekamp.

- Det spiller ingen rolle hvilket parti vi representerer - her skal vi slå Harstad og Finnsnes, sier Skogman.

Det er Air Communication som har initiert Northern Delight VM i sjømat, og de samarbeider med blant annet Kokkelauget i Troms, Norges sjømatråd, Norges råfisklag og Lerøy Aurora. Konkurransen skal gjennomførers med juniorkokker, kokkelærlinger og hobbykokker som deltakere.

Glad i mat

Anni Skogman vet ennå ikke så mye om hvordan kokkekampen skal foregå - men lover at ordførerkandidatene skal lage en god plan i forkant.

- Jeg har venner som sier jeg er god til å lage mat, men jeg er ingen gourmetkokk! Jeg tror dog at jeg er kreativ i kjøkkenet, og en ting vet jeg sikkert: vi e ralle fire veldig glade i å spise mat!

Hun mener det er viktig å fremme den nordnorske sjømaten og de nordnorske råvarene.

- Jeg tror vi klarer å legge alt annet til side og samarbeide.

Bykamp

Også Helga Marie Bjerke anser seg selv for å være sånn passe god til å lage mat.

- Jeg tror vi på laget er gode på litt forskjellige ting, sier hun.

Hun synes ideen om en bykamp mot Harstad og Finnsnes er god.

- I tillegg er det en fin måte å vise hvilke ordførerkandidater som finnes i de ulike byene. Når det handler om en bykamp, så klarer vi nok å legge politikken til sides og jobbe for byen, sier hun.