Det er tre måneder siden medlemmene i Hekla Stålstrenga sist var samlet i samme rom for å spille musikk. Siden den gang har Hekla-familien vokst i form av nyfødte babyer.

Vokalist Anne Nymo Trulsen og Ragnhild Furebotten har nemlig fått en smårolling hver på et lite halvår, mens gitarist Tore Bruvoll snart feirer ettårsdag med sin Sigurd.

– Sigurd Songwriter, som jeg kaller han. Han skal ikke være med på konsertene nå, men Ragnhild og Annes to barn blir med på tur. Det var ganske spesielt nå når vi var samlet med instrumenter og babyer i samme rom, sier Bruvoll som var med på å holde nærmere 50 konserter i løpet av 2014. I sommer er de booket til flere festivaler.

Bestillingsverk

Les også: Lover 10 nye år med Hekla Stålstrenga

– Det er et bestillingsverk fra Musikkfestuka i Nordland hvor vi skal komponere 40–45 min musikk til tekster skrevet av et knippe kjente tekstforfattere, sier gitaristen som lånte teksten til bandets største hit «Har du fyr» av Ola Bremnes.

– Vi har oppdaget at vi ikke kan skrive tekster, så dette er mer riktig for oss. I tillegg skal vi inn i studio for å spille inn en ny plate 20. april, sier gitaristen som estimerer at platen blir tilgjengelig like over nyttår.

Les også: Disse albumene kan vi vente i 2015

– Vi skal bare en uke i studio i Bodø nå, så tar vi det opp igjen til høsten.

Les også: Trommeslageren fra Straumsbukta

Spesiell backstage

I sommer blir det bare to konserter på de fem i Hekla Stålstrenga og det er ikke tvil om at det blir rimelig spesielt for både dem og arrangørene i Bodø og i Målselv.

– I kravene våre på hva vi trenger er det blant annet tilgang til stellerom og barnevakt når vi er på scenen. Det blir litt av en liste til slutt, sier Bruvoll som forteller at bandet har måtte si nei til veldig mange jobber på grunn av de nyfødte.

Satser i Tyskland

Han beskriver 2015 som et pauseår hvor de samtidig prøver å holde seg varm i trøya, mens de venter på 2016.

– Det vil bli året der vår femte plate kommer ut og vi skal ut for å spille for fullt. Vi har fått nytt selskap som har booket mange norske artister i blant annet Tyskland hvor vi skal sjekke temperaturen for om folk kan være interesserte i vår musikk. I tillegg vil vi prøve et litt mer rocka preg over folkemusikken vår. Vi er fortsatt glade i rolige og fine sanger, men det blir nok litt mer trøkk i oss.

Les også: Klar for Vårens vakreste