20. mars slapp bandet Lumikide sin aller første musikkvideo til låten «Again».

– Det føles veldig gøy, og litt spontant å ha sluppet musikkvideo. Det som først bare var en idé med ingen bestemte budsjettplaner, har nå blitt til et bra produkt. Det var kult at vi fikk inn ballettdanser og at et dronekamera ble tatt i bruk til filmingen, sier Birgitta Alida Hole på telefon fra Bergen til iTromsø.

Det var regissøren Gunnbjörg Gunnarsdöttir som står for musikkvideoen.

– Hun er veldig dyktig og fikk med seg mange frivillige folk til filmingen. Vi føler oss heldige.

– Koselig format

Lumikide, som beskriver musikken sin som eksperimentell pop, har også en nybakt EP ute. Noe som de har gitt ut i et noe nostalgisk format.

– I tillegg til at den er sluppet digitalt, så har også låtene kommet ut på kassett. Vi synes dette var et koselig format, og selv håper jeg en gang at vi tar i bruk kassetter igjen, sier Hole.

Allerede har musikkåret kommet godt i gang for bandet, og siden iTromsø sist pratet med bandet, har de spilt flere konserter, blitt signert av Klangkollektivet og blitt noe mer mannsterke.

– Vi er så glad for å ha fått én til med på laget vårt. Jeg spilte synth før, men bandet ville ha et større lydbilde, og når sistemann som spiller piano ble med, falt liksom alle brikkene på plass, sier Hole.

– Det ble et spennende år for oss.

Et avstandsforhold

Sammen er de kreative, og hun forteller at låten «Again» ble til etter at de hadde covret «No Doubt» sin «Don't speak».

– Vi ble nok kanskje litt inspirert av den ja. Selv bor vi alle i forskjellige byer for mens jeg bor i Bergen, bor de andre i Trondheim, sier Hole.

Men selv om de har noe som Hole vil beskrive som et avstandsforhold, går produksjonen effektivt når de først samles.

– Da blir vi fort kreative og inspirerte.

Flere planer

Og musikken har de fått vist til et bredt publikum.

– Vi spilte nylig på Landmark i Bergen på vår miniturné, og ferden fortsetter til både Oslo og Trondheim. Vi har også lyst til å spille i Tromsø igjen snart, sier Hole.

Etter releasekonsertene har bandet flere store planer.

– Vi har lyst til å dra i studio og spille inn ny plate, gi ut nye singler og kanskje flere musikkvideoer også. Til høsten legger vi også ut på en toukers turné hvor vi skal ha akustiske opptredener og spille på flere småplasser, sier Hole.

– Det er mye vi kan glede oss til.

kvartetten: (til venstre), Axel Skalstad, Tromsøjenta Birgitta Alida Hole, Martin Miguel Almagro Tonne og Alf Hulbækmo i Lumikide har spilt på flere scener og nyluig gitt ut sin første EP og musikkvideo. Nå er plateutgivelse neste store steg. Foto: Magnus Haaland