Vårscenefest er en scenekunstfestival som går fra mandag til lørdag.

– Det er en festival som viser fram ting innen scenekunst, som kan være alt fra dans til utradisjonelt teater og utfordrende forestillinger. Det blir også poesiopplesninger og flere barneforestillinger, forteller presseansvarlig Aggie Peterson.

Fullstappet uke

Hun lover en fullstappet uke med arrangementer for både store og små – og også for dem som kanskje synes scenekunst høres litt ukjent og merkelig ut.

– Blant annet har vi lunsjsnakk på Perspektivet museum hver dag. Her kan man ta med matpakken sin og få en presentasjon av dagens forestilling og et innslag. Det er en slags hang out med en myk tilnærming til scenekunst.

Populære besøkende

Peterson trekker fram danseforestillingen for barn, som er i kveld, som ett av høydepunktene på årets festival.

– Forestillingen heter «Juryen» og starter som en danseforestilling, men så blir den avbrutt av barn på en skjerm som tar over styringen og bestemmer hva som skal skje. Denne er fin for bar og voksne å se sammen.

I tillegg forteller hun at det har vært en god del forhåndssalg på poesilesingen til Yahya Hassan på onsdag og teaterforestillingen om sykdommen Tourettes som går to kvelder.

– Begge disse forestillingene tror jeg blir veldig godt besøkt og det har vært stor interesse for dem.

Peterson forteller at scenekunstmiljøet i Tromsø har vokst de siste årene.

– Siden Vårscenefest gikk av stabelen for første gang for fem år siden har miljøet virkelig vokst. Denne uken kan vi love et bredt utvalg av internasjonale, nasjonale og lokale forestillinger.

TOURETTES: Jessica Thom har laget en humoristisk forestilling om hvordan det er å leve med Tourettes syndrom. Foto: Presse
DIKT: Poeten Yahya Hassan kommer til Vårscenefest for å lese dikt. Foto: Presse