Det er snart tre måneder siden konsertserie-konseptet North Country Fair ga lyd fra seg med sin første konsert. Da var det vestlendingen Tom Roger Aadland som spilte opp til dans.

Nå har konseptet byttet scene og hentet inn utenlandske krefter.

Tom Waits

– Vi får besøk av The Mighty Stef fra Irland. Folk kan vente seg en veldig bra konsert fra en erfaren artist som har turnert mye i blant annet USA og Tyskland, sier Henry Johnsen som selv varmer opp for The Mighty Stef som han beskriver som en svært begavet låtskriver.

– I tillegg har han en stemme som kan minne om Mark Lanegan eller Tom Waits. Vi i Norge har tydelig en forkjærlighet for slik musikk, sier Johnsen.

Ingen fast scene

Sammen med Tor Thomassen (The Late Great) og Esben Nedrebø har guttene i North Country Fair som mål å servere konsertgjengere folk, americana og countryrock fra forskjellige scener i Tromsø. Nå mener Johnsen at det er Blå Rocks tur til å skinne.

– Vi har ingen fast scene. Ideen er at vi skal finne en scene vi føler passer til artisten. Forrige gang var vi på Bastard og neste gang finner vi en annen plass.

Arrangørene var fornøyde over godt oppmøte på Bastard under Aadlands opptreden og har en siste overraskelse til konsertglade tromsøværinger før de selv tar sommerferie.

– Det blir en konsert til, men alt er ikke helt klart der, så det kommer vi tilbake til, sier Johnsen.

Considerate Lovers

Selv spiller Johnsen i både Considerate Lovers og The Northern Lies, i tillegg til å gjøre solo-opptredener.

– Jeg blir å spille noen gamle Considerate Lovers-låter som folk ikke har hørt på en stund, det blir også noe nytt og noen coverlåter. Solo-arbeidet mitt er bare i startgropen, så vi får se hva det blir av det etter hvert.