Det er nå 7. året på rad at Tromsø Jazzklubb arrangerer Jazznatt, og man kan trygt slå fast at dette vårarrangementet er blitt en tradisjon. Etter at vår lokale jazzklubb begynte å avslutte vårsesongene med dette arrangementet siste dagen i april, er datoen også blitt The International Jazz Day som arrangeres verden over, og Jazznatt inngår selvfølgelig i denne markeringa.

Denne kvelden får publikum på Verkstedet møte både noen av de fremste yngste talentene i Tromsø og musikere som har spilt noen år.

Allsidig program

– I likhet med tidligere år, har Tromsø Jazzklubb satt sammen et allsidig program, og vi har hatt noen åpenbare, nye talenter i kikkerten som vi vil presentere. Publikum vil få høre både små ensembler og større grupper, opplyser Øystein Blix, daglig leder i jazzklubben.

Den som skal toppe programmet under Jazznatt er den svenske tenorsaxofonisten Tomas Franck.

– Thomas Franck er en framståede musiker som store deler av sitt musikerliv har vært bosatt i København. I tillegg til at Franck kommer til å ha en større avdeling med sin egen gruppe, vil han også spille et nummer sammen med hver av de lokale gruppene. Dette er et opplegg som vi har kjørt i mange år, og som både hovedartisten og de mange unge musikerne setter stor pris på, og som er inspirerende for våre talenter, sier Blix.

Personlig uttrykk

Tomas Franck er en saxofonist som har en lang merittliste. Med utgangspunkt i tenorister som John Coltrane og Dexter Gordon, har han utvikla sitt eget personlige uttrykk. Han har stor musikalsk oversikt og et vell av erfaring å øse av.

Han har spilt med toppmusikere som Pat Metheny, Doug Raney, Niels Henning Ørsted Pedersen og Roy Haynes.

På Jazznatt stiller han med ei besetning som ser slik ut: Tomas Franck, tenorsax, Eivind Valnes, piano, Jens Fossum, bass, og Hermund Nygård, slagverk,

De lokale musikerne er den meget unge pianisten Solveig Skogdal (11 år), trombonisten Sigurd Skogdal (16 år) som har med seg en trio fra musikkonservatoriet, Anders og Fanny Sjögren kvintett og Eilif Hallingstad trio som har med seg med veteranen Oddmund Finnseth på kontrabass. Anders og Fanny Sjögren er svenske utvekslingsstudenter ved konservatoriet i Tromsø.

FRANCK: Tenorsaxofonisten Tomas Franck blir sentral i Jazznatt. Foto: Pressefoto
Trombone: Sigurd Skogdal spiller på Jazznatt. Foto: Pressefoto