Lise Lotte Håndstad kjempet om seieren i det populære realityprogrammet på TV2, men røk ut i kveldens episode etter en utfordrende tvekamp.

Se intervju med Lise Lotte etter tapet: Lise Lotte røk ut av Robinson

I programmet bor deltakerne på en sydhavsøy der de skal klare seg med lite mat og utstyr, samt kjempe mot hverandre i lagkonkurranser.

I kveld kjempet hun om en plass i finalen og Håndstad er ikke i tvil om hva hun kommer til å huske best fra innspillingen.

– Det er rett og slett eventyret i sin helhet. Jeg har fått kjenne på mange følelser som jeg aldri før har kjent på. Det å få være med på Robinson er veldig stort og man kommer nesten hjem som et nytt menneske, forklarer Håndstad.

Tungt

Likevel var ikke oppholdet kun enkelt for Håndstad. Lite mat og stort psykisk press fikk konsekvenser for henne.

– Det å holde psyken oppe var det vanskeligste og jeg hadde det fryktelig tungt i enkelte perioder. Det var tøft, men samtidig er det deilig å kjenne på mestringsfølelsen. Jeg klarte å reise meg og det var helt fantastisk, forklarer hun.

Svimlet

Hun gikk ned 10 kilo i løpet av oppholdet, og det er ikke tvil om at oppholdet var en påkjenning.

– Jeg mistet menstruasjonen og hørselen. Noen ganger når jeg reiste meg, så begynte jeg å svimle. Mot slutten, så merket jeg at kroppen virkelig trengte å få i seg mat, sier hun.

Videre påpeker hun at de har legeoppfølging på stedet og at det er trygt.

Hyggelige tilbakemeldinger

Etter at hun kom tilbake til Tromsø er det flere som kjenner henne igjen på gata.

– Det er veldig hyggelig og jeg har fått mange fine tilbakemeldinger. Det er mange voksne som stopper meg og sier at de heier på meg. Det tok litt tid før jeg ble vant til det, men jeg har lært meg å sette pris på det, sier hun.

Tar helsen på alvor

Presseansvarlig for Robinson i TV2, Anne Martha Leidland, forklarer at alle deltakerne blir fulgt opp av lege under oppholdet.

- Vi tar helsen til deltakerne på alvor. Alle deltakerne blir fulgt opp av en lege jevnlig gjennom ekspedisjonen. Vi vil aldri gå på akkord med legens anbefalinger dersom legen mener at det ikke er forsvarlig for en deltaker å fortsette i ekspedisjonen, sier hun.

VANSKELIG: Lise Lotte Håndstad forteller at oppholdet på Robinson utfordrende. Foto: ANTON SOGGIU Foto: ANTON SOGGIU
Hun vil ikke røpe hvor mange kilo hun gikk ned i løpet av oppholdet, men det er ikke tvil om at oppholdet var en påkjenning.