Den musikalske feiringa av nasjonaldagen på Kulturhusets Hovedscene starter klokka fjorten med en liten times konsert.

– I pausen vanker det hyggelige overraskelser som trekkes på billetten. Og kafeen i Forum holder åpent for hyggelig samvær over kaffe og kaker, opplyser Pjokken Eide som koordinerer arrangementet for NOSO.

Bidrar

– NOSO eies av både Bodø og Tromsø kommune, så det er klart at vi ønsker å bidra til 17. mai-feiringa i begge byene – i de to byenes kulturhus sine største saler, og sammen med gode samarbeidspartnere, sier NOSOs orkestersjef i Tromsø, Torunn Reigstad.

I Tromsø byr Tromsø Kammerorkester, som er en del av NOSO, på noen av de vakreste verk fra den norske nasjonalromantikken, og TOF Janitsjaren bidrar med feiende flott norsk korpsmusikk – helt i tråd med 17. mai-tradisjoner.

Viderefører tradisjonen

– Dette er niende året Kammerorkesteret og Janitsjaren konserterer sammen på grunnlovsdagen, sier styreformann Kåre Sørensen i TOF Janitsjaren.

– De åtte foregående åra har konserten vært i regi av 17. mai-komiteen, og vi er veldig glade for at NOSO i år tar initiativ til å videreføre tradisjonen og inviterer oss med videre, fortsetter Kåre Sørensen.

Gratis

Pjokken Eide opplyser at festkonserten 17. mai er gratis, men at interesserte kan hente ut gratisbilletter på forhånd.

– Gratis billetter kan hentes ut i billettsalget på Fokus kino fra mandag 11. mai, eller i Kulturhuset før konserten. Og skulle etterspørselen bli stor, så er det prinsippet først til mølla som gjelder, opplyser Pjokken Eide.