Da Roar Dons fikk en konsertplakat av kona i bursdagsgave i fjor, trodde han ikke sine egne øyne. Utfordringen var at han skulle holde en egen konsert 2 1/2 måned etter bursdagen sin. Ikke bare hadde han lagt artistkarrieren bak seg, men han måtte også samle et nytt band.

2. juni 2014 ble konserten en realitet på Bastard Bar, men Sif Vik var langt fra ferdig med sin overraskelse.

Gir ut vinyl

Med seg på Bastard hadde hun nemlig tatt med seg et lydteam som tok opp konserten. Nå er den klar til å gis ut på vinyl.

– Hadde noen sagt det på forhånd hadde jeg sagt nei, sier Dons som ikke angrer i ettertid på at konserten ble tatt opp.

– Når jeg fikk høre det syntes jeg ikke det var spesielt surt, sier Dons lattermildt.

Nå på lørdag stiller han og bandet opp på byens eneste gjenværende platebutikk, nemlig Backbeat, for platelansering og en minikonsert.

Ville ha mannen i gang

Dons takker kona for den unike gaven og for at han nå har blitt sparket tilbake i gamet han forlot for mange år siden.

– Det er nok mange der ute som ikke er aktive, men som gjerne skulle kommet i gang igjen. Den sjansen har jeg nå fått.

– Jeg ville gjøre noe spesielt. Roar har musikken i seg og øver ofte på forskjellige låter hjemme. Det er noe han trives med, sier Vik som selvfølgelig hadde en liten baktanke med gaven.

Les også: Roar Dons på egen scene

Skal fortsette

– Egentlig gjorde jeg det for at jeg ønsket at Roar skulle ta opp musikken igjen, sier Vik som forteller at tanken var at det ikke bare skulle være et blaff, men en inspirasjon til å gjøre mer.

– Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal lage ny musikk og dette blir startskuddet. Nå blir det i tillegg konsert på Skarven 21. mai med Roar Dons Band, sier Dons som forklarer at Roar Dons Band blir mer egne låter og med en utvidet besetning i forhold til den som er på platen.

Han understreker at LP-en nok er for de spesielt interesserte.

– Jeg gjør dette fordi jeg synes det er kjempemorsomt å holde på med. Om noen liker det tar jeg det med meg. Nå trykkes platen opp i 250 eksemplarer, så får vi se om noen vil ha den.