I fire år har programlederen slitt med en kronisk tarmsykdom. Høsten 2013 gikk det så langt at hun ble sykemeldt i seks uker på grunn av sykdommen.

Ifølge Dagbladet var Olset i et foredrag, holdt for Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer tirsdag, åpenhjertig om sykdommen sin.

- Hun går med nødpose i veska, har avbrutt innspillinger for å løpe på do, hatt avtaler med medarbeidere om at de må se bort når hun roper "stopp!", har stått på scenen i gallakjole med bleie - og hun har gjort i buka mens hun har vært på lufta med direktesendinger på tv, skriver Dagbladet fra foredraget.

Olset lider av fordøyelsessykdommen ulcerøs kolitt.

Gikk galt

Under foredraget viste Olset et klipp av seg selv fra direktesendinga under fotball-landskampen mellom Norge og Nederland i april.

- Under nasjonalsangen bæsja jeg meg ut. Jeg klarte likevel å gjøre jobben min. Etter introduksjonen plukket jeg opp veska mi, gikk på toalettet og gjorde det jeg måtte gjøre og fullførte jobben. Da følte jeg at her er det jeg som er sjefen. Det er jeg som bestemmer når dette er over, fortalte hun under foredraget.

Ifølge Olset er det åpenheten til fotballspilleren Darren Fletcher, som spilte på Manchester i 15 år og som lider av samme sykdom, som har hjulpet henne til selv å være åpen.

Tenker positivt

I jula lå Olset på isolat og følte sykdommen hadde tatt fra henne både jobben, treningen og det sosiale livet.

- Men nok en gang kjempet hun seg tilbake, og har siden vært på alt fra jenteturer til Paris til fotballkamp med tantebarna, skriver Dagbladet.

- Jeg er fortsatt ikke helt frisk, men det viktigste er kampen i hodet mitt. Det har tatt tid å klare å vri dette til noe positivt, sa Olset i foredraget.

I sommer skal hun være programleder for mange store prosjekter i NRK. Blant annet fotball VM for kvinner i Canada.

- VM varer i en måned og det blir mange lange sendinger. Men det går bra, for jeg er ikke lenger redd for å "drite meg ut" på tv, avsluttet Olseth sitt foredrag med.