– Applikasjonen ble sluppet i fjor sommer og startet som en digital gitarbok hvor man kunne lære å spille Bjørn Eidsvåg sine låter på gitaren. For en måned siden begynte vi å slippe én artist hver fredag med nye låter i appen, og forrige fredag slapp vi seks låter av Espen Lind på ukulele, sier Stein Medby.

100 låter

Sammen med Peer Espen Ursfjord driver de to tromsøværingene den digitale læreboken som til nå har oppnådd et femsifret antall nedlastinger.

– Vi ser at «Gitarboka» utvider seg på naturlig vis med flere låter og spill – og nå også ukulele. Det er kjempebra at vi har fått Espen Lind med på laget. Jeg kjenner han fra gamle dager da vi gikk på samme musikklinje, og han ville gjerne være med på dette. Han kom i studio og spilte inn låtene, og etter slippet forrige fredag ser vi allerede at mange vil lære seg å spille ukulele gjennom appen, sier Medby.

Nå består applikasjonen av ti artister og 60 låter. Til sommeren vil 20 artister og 100 låter være tilgjengelig i digitale gitarboken.

– Stolt av å være med

– Det ble utsolgt av ukuleler i Norge da Espen slapp singelen «Scared of Heights». Jeg tror ukulelen har blitt populær nettopp fordi den er så enkel å ta med seg, samtidig som den er mindre skremmende og en fin inngang til hvordan man skal lære seg å spille et strengeinstrument, sier Medby.

– Som låtskriver og gitarist synes jeg «Gitarboka» er en genial app. Jeg hadde betalt mye for å ha et hjelpemiddel som dette da jeg tilbrakte uendelige timer på gutterommet med gitaren i fanget mens jeg prøvde å lære meg favorittlåtene mine. Med denne appen kan gitarister på alle nivåer få informasjonen rett fra kilden, nemlig låtskriveren selv. Gitarboka er rett og slett veldig bra, og jeg er stolt av å få være med, har Espen Lind uttalt i forbindelse med samarbeidet.

Ingen noter

Gitarboken har ingen noter, men akkordsymboler som viser hvor man skal trykke fingrene, sammen med en video som viser hvordan man skal spille oppå originalen.

– På den måten slipper du å lære et helt nytt språk for å kunne lage musikk, og fansen har Espen Lind foran seg mens de lærer. De kan gå rett inn å lære seg en konkret låt man synes er kul, forklarer Medby.

Steinar Medby står bak Muapps og «Gitarboken» sammen med Peer Espen Ursfjord. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum
INGEN NOTER: I den digitale gitarboken spiller man oppå originalen ved hjelp av akkordsymboler og video med artisten. Skjermdump
Skjermdump Foto: Skjermdump