Hun debuterte nylig med sin aller første singel «Anything For You» under selskapet Lunheim Grammofon og Håvard Stangnes, som er kjent fra Badger og Northern Lies.

Og låtene kunne godt hørt hjemme på en gammel grammofon.

Gamle er best

Mens klassevenninnene hører på Katy Perry, Rihanna og KYGO, er det Jackson Browne, Bob Dylan, Joni Mitchell og Jan Eggum som appellerer til Loftås.

– Jeg har vokst opp i et musikalsk hjem hvor det alltid har gått i gamlinger som ingen av mine venner vet hvem er. Jeg syns de gamle skriver bedre tekster enn det som er vanlig nå til dags, sier Loftås som slapp singelen på mandag, samtidig som hun debuterte live på radio.

– Jeg var kjempenervøs. Men tilbakemeldingene har vært utelukkende gode og den har blitt spilt på radioen noen ganger, sier artisten som studerer ved lærerskolen i Tromsø.

Sint sang

Nå håper hun at musikken hennes skal være en døråpner for ungdommer på hennes egen alder, som hun har fått gode tilbakemeldinger fra.

– Jeg vet ikke om de liker det fordi det er meg eller fordi de faktisk liker musikken. Det er ikke venninnene mine jeg ser for meg kommer til å høre musikken min, men det føles naturlig å skrive slik jeg gjør. Jeg må stå inne for det, sier artisten, som legger til at hun er veldig glad i Marit Larsen.

– Jeg planlegger en EP hvor det fort kan komme noen låter som er litt mer pop enn singelen, sier Loftås.

Kan nå langt

– Kristin er et kjempetalent, både som artist og låtskriver, og hun kan nå veldig langt på begge områder hvis hun først vil satse på det. Hun har en intuitiv meloditeft og en sangstemme med karakter, som man virkelig blir interessert i å lytte til, sier Håvard Stangnes, som oppdaget det unge talentet.

Og det er akkurat låtskrivingen hun selv har mest fokus på.

– Det er det som er viktig for meg. Er jeg ikke fornøyd skroter jeg det ganske raskt.