«1997 Forever». Utgangspunktet var Carl Christian Lein Størmer og kompisenes dokumentasjon på snowboardåret 1997 i Krokenløypa da de selv var på topp. Det hele eskalerte og ble tidenes mest ambisiøse, og mest gjennomførte snowboardfilm.

Overveldende

Men det stoppet ikke der. Størmer ville lage musikken selv og dermed ble det band og livemusikk til alle visningene filmen har hatt til nå.

– Vi har hatt en overveldende respons på konsertvisningene vi har hatt i Tromsø, Oslo, Trondheim, Stavanger, Lofoten, Riksgränsen og Alta, sier Størmer, og legger til at noen av konsertene er gjort akustisk.

– Jeg og Ariel Joshua er de eneste som har vært på hver eneste visning. I Lofoten kom vi på at vi kunne ta noen låter akustisk. Etter litt omarrangering ble det plutselig hele filmen, sier Størmer som nå skal ut i verden med filmen.

– Vi har bare så vidt begynt. Filmen har et enormt nedslagsfelt, så det eneste er å få det til å gå rundt økonomisk og med tanke på logistikk. Vi er et band hvor alle medlemmene har sine egne prosjekter på si, sier Størmer, og viser til bandmedlemmene Halvard Rundberg (Violet Road), Benjamin Mørk (Mørk), Ariel Joshua (Cazadores, Late Great og Karlsøy Prestegård) og Ottar Tøllefsen (Cazadores, Late Great og The Fat Rats).

Endelig mot publikum

Men først er det Karlsøyfestivalen som er neste stoppested for bandet og filmen.

Her skal bandet for første gang spille en ren konsert uten film på lørdag 4. juli.

– Nå har vi spilt en haug med konserter med ryggen til publikum og bare sett filmen, men nå er vi veldig gira på å snu oss og se mot publikum.

Dagen etter slaget har stått på Karlsøya skal festivalen rundes av med filmvisning av «1997 Forever» med akustisk konsert.

– Det er en tidvis sakral stemning i filmen, så det passer ypperlig, sier Størmer som sier at alt blir nedstrippet.

Ekstra spesielt blir det for Ariel Joshua som er oppvokst på Karlsøya og er bookingansvarlig for festivalen.

– Jeg har spilt der hundrevis av ganger med Karlsøy prestegård, men denne gangen blir det med film og unplugged og kirkeorgel. Det blir garantert en veldig fin opplevelse, sier Joshua.