Fredag ble det selvtitulerte debutalbumet fra The Northern Belle sluppet.

– Det har vært nervepirrende, men samtidig veldig spennende. Vi har allerede fått fin omtale, og det er utrolig gøy å se at det faller i smak, sier Andreassen.

Blant annet skriver Audun Vinger i Dagens Næringsliv «... Jeg ser egentlig ingen grunn til at ikke Det Norske Folk skal kunne kaste seg over The Northern Belle’s musikk».

– Jeg er selv en stor fan av Audun Vinger, og han skrev noen utrolig fine ord om oss. Det føles godt når en så kunnskapsrik person innenfor musikk skriver slikt, sier Andreassen.

Country med en vri

Bandet har hentet sin inspirasjon fra de amerikanske sørstatene, men har klart å skape sin egen stil.

– Vi har tatt utgangspunkt i country, men gjør ting på vår egen måte. Med norsk hardingfele får vi en litt egen karakter. I tillegg er vi veldig glad i pop, forteller Andreassen.

Hun forteller at det hele startet i den amerikanske byen Nashville. Andreassen reiste over Atlanteren, og det var der hun begynte å skrive.

– Jeg ble utrolig inspirert. Folk der er så åpne og mottakelig for musikk. Jeg tok med prosjektet hjem og startet band, og etter det har det utviklet seg, sier hun.

Nå holder bandet til i Oslo.

Selger egen plate

Selv jobber Andreassen på platebutikken Big Dipper i Oslo, og da hun plutselig sto bak disken og skulle selge egen plate ble stemningen litt spesiell.

– Jeg begynte å fnise da en kunde spurte om det var meg på platecoveret, sier hun.

Nå planlegger bandet festivaljobber, konserter, samt en høstturné. Da ønsker de å komme til Nord-Norge.

– Vi har mer materiale som vi vil slippe etter hvert, så det vil komme mer fra oss, sier Andreassen.