Tromsøbandet Ohmwork har rukket å bygge seg stor i eget fylke bare etter tre år som band. Nå er gutta klar med sin andre plate med progmetall.

– Det begynner å ligne noe nå. Vi kjenner fort igjen de som står fremst og synger på låtene våre, sier Helge Nyrud som er bassist i bandet.

Les også: Sjokkert over billettsalget

Spiller hele platen live

Sammen med vokalist Anders Rasmussen og trommeslager Børge Bendiksen, solgte de nesten ut Verkstedet på Kulturhuset da de slapp førsteplaten i februar 2014.

Nå blir det releasekonsert på Isbjørn-scenen til Driv fredag.

– Noen av låtene har vi allerede spilt en del ganger live, hvor vi har opplevd svært god tilbakemelding. Nå på fredag spiller vi hele greia for publikum, sier Nyrud som forteller at det blir noen godbiter fra førsteplata også.

Les også: Går fra Rock til wok

Ingen sommerhits

– Vi drar dit platen tar oss. Vi sikter høyt og vil ut for å spille mest mulig. Jeg føler denne platen har tatt et riktig steg videre. Det er flere som følger oss, bandet har blitt eldre og det er høyere nivå på både låtskrivingen og det vi spiller. Det er litt mer good-feeling over denne plata.

– Good feeling? Er det noen potensielle sommerhits her?

– Tja. Hva skal vi plukke da? For eksempel låten «Religion and Darkness» er vel ganske sommerlig, sier Rasmussen og ler.

– Da får man lyst til å fyre opp grillen, sier Nyrud som forklarer at det er litt for tungt til å bli sommerhit.

Les også: Gir ut skive på nytt plateselskap

Flere konserter

Bandet har et distribusjonsselskap i ryggen, men jakter fortsatt et plateselskap. Det skal den nye plata hjelpe dem med.

– Vi håper at denne kan bane vei. Det står ikke på mulighetene, men det er mange om beinet, sier Rasmussen som forteller at de har noen få konserter i sommer, men satser for fullt til høsten.

– Og vi stopper ikke der. Vi har allerede planer for tredjeplata. Da tar vi et nytt steg inn i materien til Ohmwork, sier Nyrud.