Filmen til Fredrik Mortensen har samlet inn vel 22.000 kroner på 48 timer. Det er unikt, mener styreleder for bidra.no, Jan Olav Ryfetten.

– Det er veldig mange kulturprosjekter som legges ut på crowdfunding-siden vår, men dette er nok den første som har tatt av.

Ryfetten forteller at filmskaperen har truffet en nerve med denne dokumentarfilmen.

– Generelt sliter filmprosjekter i Norge, noe det fins mange eksempler på. Men gavmildheten folk viser overfor akkurat denne filmen viser at den har et innhold som folk tydeligvis interesserer seg for, noe som gjør at folk vil betale for å se den, sier Ryfetten.

Styrelederen honorer regissøren for godt arbeid.

– Det er som regel slik med folkefinansiering, at skjer det ikke noe de første fem dagene, skjer det aldri noe. Men denne filmen ser ut til å bli en suksess.

Se de første klippene fra dokumentarfilmen her.

God sjanse

Fredrik Mortensen i Syden Film mener at med støtten kan de trygt jobbe videre med postproduksjonen.

– Tryggheten betyr stabilitet og det er en ønskelig ramme å jobbe innenfor, så jeg håper kampanjen vil fortsette å være vellykket, sier regissøren.

De to viktigste dagene i en slik kampanje, er som regel de mest betydningsfulle.

– Det betyr at vi har en god sjanse til å nå målet, noe som aldri er sikkert i en crowdfundings-kampanje. Jeg er glad det har gått så bra som det har gjort, sier Mortensen.

Lært mye

Når han gikk i gang med prosjektet var det fordi han selv ville se filmen han skulle lage.

– Jeg hadde det samme forholdet og kunnskapsnivået om Per som de fleste i Tromsø har, men jeg ønsket å vite mer, noe jeg har gjort underveis i prosjektet, sier han.

Han mener at akkurat dette perspektivet på hovedpersonen gjør filmen til en suksess.

– Det ligger en gjenkjennelsesfaktor her, også tilnærmingen som publikum får til historien er noe som antakeligvis gjør at prosjektet treffer folk.

POPULÆR: Dokumentarfilmen «Parkert» om Per «Parker» Andreassen ser allerede ut til å slå an blant nordmenn. Her fra under innspillingen. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum