Solid blueshåndverk

Med «Live At The Shack Up Inn, Mississippi» har Geir Bertheussen Blues Express levert et solid album.

BLUES: Geir Bertheussen Blues Express i Mississippi. Foto: Rune RørmyrFoto: Pressefoto

5

Geir Bertheussen Blues Express:

«Live At The Shack Up Inn, Mississippi»

  • (Blues Express Records)
  • Sjanger: Blues
  • Format: CD og vinyl
kultur

Bertheussen kommer opprinnelig fra Senja, men på hele 1990-tallet satte han sitt preg på Tromsøs bluesmiljø. Etter et mellomspill på 12 år med Trøndelag som base, flytta han tilbake til Tromsø i 2012. Samme år ga han og bandet ut albumet «Hits you like a Train» som ble mottatt med strålende kritikker både innen bluesmiljøet og ellers. Denne gang kommer han med en liveinnspilling fra Mississippi.

Geir Bertheussen forelska seg i Sørstatene under et besøk i 2013, og fant ut at det var ingen vei utenom; i fjor måtte han ta med seg hele bandet tilbake. I løpet av to korte uker gjorde de mange konserter på sin turné gjennom Mississippi-deltaet. Turneen ble krona med en liveinnspilling gjort over to kvelder på klubben The Shack Up Inn.

I tillegg til Geir Bertheussen på vokal og munnspill består bandet av Kai Fjellberg på gitar, Trond Hansen på bass og Kåre Amundsen på trommer. På denne plata er de forsterka med sørstatsmusikerne Lightnin’ Malcolm på gitar og Deak Harp på munnspill som gjestemusikere.

Det hele fungerer godt. Bandet har i utgangspunktet sine føtter planta i urban Chicago-blues. Når den møter deltabluesen til Malcolm og Harper, oppstår en spennende fusjon som er med og preger dette albumet.

Bandet låter tett og godt, og ikke minst svinger det skikkelig av boogiene det er funnet plass til. Geir Bertheussen synger med autoritet og solid bluesstemme, og hans traktering av munnspillet er blitt et solid varemerke for dette bandet. Av og til kunne jeg imidlertid ønska meg litt mindre av munnspillet for å gi plass til noen flere gitarsoloer. Det kunne gitt litt mer variasjon og uforutsigbarhet i musikken. Men det skal ikke overskygge totalinntrykket; dette er et bluesalbum av klasse. Det står respekt av Geir Bertheussen og Blues Express som har levert et produkt av internasjonalt format.