På menyen sto blant annet mat, sang og en dansende ordfører.

Trivelskoordinator ved Kroken sykehjem Sol Andreassen forteller at det er flere grunner til at de valgte å ha festivalen i Bukta i år.

– For det første er det lettere å komme seg hit, og de eldre har selv uttrykt et ønske om å være her. Vi synes det er fint å prøve noe nytt. Telegrafbukta, med gress, fjære og sjø, er et ypperlig sted å ha festival.

Les også: Ungdommene lare for å aktivisere eldre

God hjelp

Hun forteller at det er mange som har bidratt til å dra alt i havn før festivalstart, deriblant Aksjon ungdom og Tromsø demensforening.

– Ungdommen muliggjør arrangementer som dette. Eldrefestivalen skjer jo i regi av Aksjon ungdom, så det er vi veldig glad for. Vi er også glad for den økonomiske støtten fra demensforeningen, som har vært veldig viktig.

Roy Samuelsen, leder i Nasjonalforeningen Tromsø demensforening, forteller at de selv tok kontakt med arrangørene av festivalen.

– Vi søkte om å få en del av pengene fra TV-aksjonen i 2013, og det fikk vi innvilget. Deretter tok vi kontakt med sykehjemmene. Vi vet at 80 prosent av de eldre på sykehjemmene har demens, så dette er en flott mulighet til å gi støtte.

Les også: - Ikke undervurder ungdommen!

Syngende og dansende Hjort

Festivalen ble åpnet av ordfører Jens Johan Hjort og Kristoffer Kanestrøm.

– Det er veldig godt å være her. Vi har vært heldige med været, og stemninga er minst like god som den har vært tidligere år.

Og stemning ble det. Hjort hadde nemlig lært seg hele Tromsøsangen utenat, og fremførte denne til stor applaus fra publikum.

– Den gikk litt høyt, jeg burde gått litt lavere. Den er vanskelig å synge, men jeg synes det er en sang som passer på en dag som denne.

Ordføreren fikk også vise fram sine danseferdigheter da han bød noen av de eldre opp til dans.

– Jeg gikk på danseskole for lenge siden. Og så er det sånn at jeg faktisk svinger feil vei når jeg danser, så det er vanskelig for Tromsødamene. Men det har gått bra.

Barndomsminner

Anne Marie Storslett (76) og Ella Andreassen (90) er storfornøyde med festivalen så langt.

– Jeg synes det er flott å være her, for jeg er jo vokst opp i Strandveien. Så dette blir jo nesten som å vende tilbake til barndommen, sier Storslett.

Les også: Nå er Karlsøyfestivalen i gang

Stemning: Anne-Marie Storslett (76) og Ella Andreassen (90) koser seg i sola.
Trivsel: Sol Andreassen er trivselskoordinator på Kroken sykehjem, et av de fem store sykehjemmene som er med på festivalen. Foto: Eline Tylden
muskelkraft: Det trengs sterke karer fra Arbeidsprosjekt Slottet når benker og bord skal bæres inn på festivalområdet. (fra venstre) Willy Hansen, Christian Sørem, Morten Brekkland og Yngve Karlsen.
ledsagere: Elise Reingjerdskog (16) og Vinjar Emil Madsen (15) skal passe på at de eldre har det bra.