Åtte mil nord for Tromsø arrangeres Karlsøyfestivalen for 16. gang. I år, som alle tidligere år, avslutter Karlsøy Prestegård festivalen på hovedscenen.

– Det har bare alltid vært sånn, sier Ariel Joshua Sivertsen.

Han har hovedansvaret for booking av band til festivalen som både har kunst, musikk og et brennende politisk engasjement på programmet.

– Festivalen startet som et tiltak for å få ungene tilbake til øya og å ha noe som skjedde mens vi var hjemme. Øya har alltid vært politisk engasjert, vi har alltid brydd oss om hva som skjer ute i verden og hva vi mener er solidarisk riktig. I år har vi invitert en del israelske aktivister som skal fortelle hva som skjer i landet deres, sier Sivertsen.

Glemte av jubileum

Men man trenger absolutt ikke ha et brennende politisk engasjement for å møte opp på festivalen.

– På ingen måte. Vil du bare høre god musikk, er det mulighet for det. Har du aldri vært på festivalen før, vil man nok synes at det er litt annerledes og friskt. Du må være åpen for noe annerledes, sier Sivertsen som forteller at den aller første festivalen ble arrangert i 2000.

Da feirer dere vel 15-årsjubileum?

– Oi! Det har jeg ikke tenkt på. Vi har jubileum, sier Sivertsen som forteller at festivalen har hatt en naturlig utvikling hvor man har prøvet og feilet.

– Det var ett år der vi hadde 2.000 tilskuere. Der fikk vi med en gang erfare at det ikke er mulig på en slik øy, verken for festivalen eller infrastrukturen rundt. Dette er en festival som trives med 600–700 betalende. Da blir det intimt og koselig.

Les hva som står på programmet til Karlsøyfestivalen

Spiller hvert år

Selv spiller Ariel Joshua Sivertsen i Karlsøy Prestegård og i bandet «1997» som begge spiller på lørdag.

– Jeg har vel opptrådt med omtrent like mange band som det har vært festivaler. For å nevne noen er det Cazadores, Fingerprint, The Fernets, Propeller People, Just Did Dorris og mange andre. Jeg klarer ikke huske alle, sier Sivertsen som debuterte med Karlsøy Prestegård i 2000.

– Jeg satt hjemme og øvde til en kassett. Jeg fikk ikke øvd med dem før jeg sto på scenen. Etter forholdene gikk det utrolig bra, sier Sivertsen.

Avslutter: Red Headed Sluts avslutter fredagen. Foto: Kent-Einar Myreng
1997: Ariel Joshua Sivertsen Opptrer selv med bandet «1997». Foto: Daniel Mikkelsen