Norsk revyfestival – NM i revy oppsto på Høylandet i 1987, og har siden da blitt arrangert hvert andre år i den lille bygda i Nord-Trøndelag.

Revylag fra hele landet deltar, og i år tok Malangsrevyen fra Troms med seg hele fire priser hjem.

Les også: Gabriel (14) kåret til beste aktør

Skapte mest jubel

Malangsrevyen vant jurypriser for beste musikalske innslag for «Hageidyll» og beste sketsj med sketsjen «Siste måltid». I tillegg vant de to publikumspriser, som er basert på desibelmåler. Det er altså det nummeret som høster mest jubel som vinner.

– Det er fantastisk artig å vinne når det er så mange bra nummer med. Vi hadde ikke regnet med å få noen pris, sier leder for revyen Fredrik Nordnes.

Les også: Vil ha skolerevyene inn i varmen

Malangsrevyen har eksistert i sin nåværende form siden tidlig på 80-tallet, men det har også eksistert revy i Malangen tidligere. Det er UIL Røyken, som er en paraplyorganisasjon som driver med frivillig arbeid innen idrett og revy, som står bak Malangsrevyen.

Avmålt feiring

Nordnes forteller om stor jubel i Malangsrevyleiren på lørdagskvelden, da det var klart at de fikk med seg hele fire priser hjem. Men feiringen ble noe avmålt.

– Vi skulle kjøre hjem klokka 7 på søndagsmorgenen, forteller revylederen.

Inspirerende

Nordnes sier at de nå har hentet masse inspirasjon til neste års revy.

– Det er gøy å møte folk som driver med det samme som oss, og se hvilke lokale forskjeller det er i humoren. Dessuten er det alltid noen som tenker helt nytt og anderledes, og det er det mye inspirasjon å hente fra, sier Nordnes.

Les også: Olsenbanden på ferde

Han mener at det er en god kultur for kultur i Nord-Norge.

– Revymiljøet i Nord-Norge er utrolig bra, og det er mye god humor her i nord, sier Nordnes.

Nå håper han Malangsrevyen får være med i NM også i 2017.