Beach Bitches er en trio bestående av Mads Ystmark (gitar, vokal), Karl Pedersen (gitar, vokal) og Sveinung Engvik (trommer), alle i 18-19-årsalderen. Førstnevnte og sistnevnte er kjente fra bandet The Wolves mens Karl Pedersen spiller i Heave Blood & Die. Med Beach Bitches har de begitt seg inn på andre musikalske marker enn publikum før har hørt dem i andre sammenhenger.

- Vi er et blodfersk band som fra før har kun en konsert på samvittigheten. Jobben vi gjorde på Bastard Bar ble imidlertid en suksess, og vi gleder oss veldig til den kommende konserten på Blårock, sier Mads Ystmark.

Støy og harmonier

- Medlemmene i bandet kommer fra band på punk- og metalscenen. Med dette bandet får vi en mulighet til å gjøre noe helt anna, og vi trives veldig godt med det, fortsetter Ystmark.

Musikken deres er blitt karakterisert som «surf/psychobilly». Mads Ystmark utdyper:

- Musikken vår er mye støy og harmonier slått sammen til ett uttrykk. Det er veldig mye Beach Boys i det vi gjør, men vi henter også elementer fra death metal.

Inspirasjonskilde

- En stor inspirasjonskilde for oss er Nikkeby Lufthavn og Gisle Johnsen. Jeg hørte bandet første gang for en del år siden da vi med The Wolfs varmet opp for Nikkeby. Vi ble umiddelbart blodfans. Det finnes ingen andre band som spiller slik som den gjengen. Men de spiller så altfor sjelden. Så vi fant ut at det ville være plass til et band som Beach Bitches også, fortsetter Mads Ystmark.

- Nå er Gisle også blitt en stor fan av oss, så forholdet er blitt gjensidig, legger han til.

Sideprosjekt

Så langt ser gutta i Beach Bitches på bandet som et sideprosjekt i forhold til The Wolves og Heave Blood & Die.

- Men man vet aldri. Kanskje slår vi så godt an med Beach Bitches at vi må satse mer på bandet. I alle fall gleder vi oss til veldig til søndag på Blårock; å kle på oss den faste band-outfiten med hawaiiskjorter og blomstersmykker og spille vår musikk som bør kunne likes av publikum fra alle generasjoner, sier Mads Ystmark.