Låten kom ut i slutten av juni, og er en del av et større samarbeid mellom flere nordnorske artister. I tillegg til Boine, har Rundberg blant annet skrevet musikk sammen med Alta-artisten Petter Carlsen, Violet Road-kollega Kjetil Holmstad-Solberg og trompetist Ole Jørn Myklebust. I tillegg bidrar Varangerfestivalkoret på en av låtene.

Fra bestillingsverk til album

Det hele startet som et bestillingsverk for Varangerfestivalen, som hvert år arrangeres i Vadsø, i august i fjor.

Les også: De mest framstående jazzmusikerne samles

I etterkant ble musikken gjort om til albumformat. Fillii Fillii er den andre singelen som kommer ut av prosjektet, og det betyr at Rundberg til nå har fått full radiouttelling i prosjektet.

I februar kom nemlig singelen Hjemmeseier, som er et samarbeid mellom Rundberg og Bodø-bandet Kråkesølv. Den lå i musikklistene til NRK P1 i tretten uker.

– Det er veldig artig å treffe på denne måten med musikken, sier Rundberg på telefon til iTromsø.

Dansbar elektronika

Rundberg forteller at låten som nå skal spilles i radioapparater over hele landet ligger i kategorien dansbar elektronika. Fillii Fillii betyr «han eller hun lurte meg med», og låten handler om forelskelse.

– Det er en positiv sommerlåt, men med en melankolsk undertone. Man får høre Boine i ny drakt, med elektronisk sound, sier Rundberg.

Les også: Dette får vi høre i år

Rundberg forteller at det kom som en overraskelse at låten deres skulle listes på P1.

– Dette hadde vi ikke forventet. Det er ikke en typisk radiolåt, fordi det tar litt lang tid før låten tar av, sier Rundberg.

Han syns også det er kult at NRK finner plass til en samisk låt i sine musikklister.

Albumslipp i høst

Duoen Rundberg og Boine har også tidligere samarbeidet, blant annet med å lage filmmusikk til kinosuksessen Kautokeino-opprøret.

Neste steg for musikkprosjektet er å gi ut hele albumet. Det har fått det passende navnet Northern Soul - The Album, og kommer i løpet av høsten.

COVERET: Fillii Fillii er samisk, og betyr at han eller hun lurte meg med. Det er en "happy" sommerlåt, som handler om forelskelse, men med en melankolsk undertone. Foto: Daniel Mikkelsen