Det er ti år siden sist Humorkameratene Lofoten besøkte Tromsø. Da spilte de på Mack-kjelleren. 19. september er de å se på Kulturhuset.

– Vi gleder oss stort til å komme til Tromsø igjen. Det er en ære, for det er jo faktisk Nord-Norges hovedstad, sier Stein Alsos, en av aktørene i revygruppen.

Lurer du på hva som skjer på kulturfronten i Tromsø? Sjekk ut Gaiden for tips til hva du kan finne på i helga!

Fullt hus

«Humorkameratene reværserer» er en slags jubileumsforestilling hvor de viser sine beste nummer fra 25 år på scenen.

– Vi har holdt på i minst 25 år. Hvor lenge vi egentlig har holdt på er litt usikkert. Det kommer vel an på hvordan man regner på det, sier Alsos og ler.

Da showet hadde premiere i Svolvær var det for fulle hus.

– Det gjør at vi vil gjøre det mer. Det er artig for oss at vi får lov til å gjøre ting vi synes er bra andre steder, sier Alsos.

Miniturné

Kameratene har allerede vært i Lødingen, og skal videre til Bodø og Harstad før Tromsø.

– Bodø blir på en måte hjemmebane. Det er mange lofotfolk som bor der og kommer for å se på oss, sier Alsos.

I utgangspunktet skal de spille en forestilling på Kulturhuset.

– Selvfølgelig, skulle det bli til at vi blir utsolgt så er det ikke umulig å sette opp en til.

Over beltestedet

Revygruppen sier de er opptatt av nordnorsk fortellertradisjon.

– Selv om vi har modernisert tradisjonene litt, så er vi opptatte av at det skal være en god historie, sier Alsos.

Han beskriver humoren som allmenn og at den bærer preg av satire og ironi.

– Humor trenger ikke bare være lokal. Det er for eksempel ikke bare i Tromsø at god Tromsøhumor fungerer. Noe som er viktig for oss er å holde oss over beltestedet. Vi henger ikke ut noen, vi sparker bare oppover, forteller Alsos.

Prisvinnere

Under revyfestivalen på Høylandet har Humorkameratene stukket av med prisen «Norgesmester i revy» to ganger, og flere priser i Nordnorsk mesterskap i revy.

– Vi ser på dette som et kvalitetsstempel. Nå har vi fått sjansen til å foredle det beste vi har, og nå har vi såpass med erfaring vi kan bruke for at humoren når ut til flere og ikke bare er intern for oss, sier Alsos.

Revygruppen består av ni stykker. De fire aktørene er Harald Varvik Johansen, Bjørn Nilsen, John Inge Johansen og Stein Alsos. Bandet består av Bent Windsrygg, Jonas Ellingsen, Trond Hansen og Geir Morfjord. Dessuten bruker ikke gruppa noe særlig med kulisser, men har med seg lysdesigner Lujan Golas som står for scenografien.

HUMORKAMERATER: I september kommer Humorkameratene fra Svolvær for å trimme tromsøværingenes lattermuskler. Foto: Pressefoto