I februar sto standup-komikeren Rich Hall foran et utsolgt The Edge. Nå har hotelldirektør, Øyvind Alapnes, booket nye komikere som skal underholde tromsøværinger.

Dara Ó Briain, Alan Carr og Jon Richardson kommer nemlig til Tromsø i november, mars og april.

– Det er fantastisk å få så store navn til Tromsø. Det er gjort mye, spesielt innenfor musikk, tidligere. Nå kan vi også dra andre store kulturartister til Tromsø. Det er kjempeartig at vi får være med på å starte dette, sier Alapnes.

Gode tilbakemeldinger

– Vi har lyst til å utfordre det som har vært tidligere i Tromsø. Visjonen vår er å være litt på «the edge» på flere ting ved å utfordre det satte.

– Vi fikk utrolig gode tilbakemeldinger fra publikum under Rich Halls show. Da kom folk til meg etterpå og sa at dette må vi gjøre mer av. Men viktigst av alt fikk vi gode tilbakemeldinger fra artisten selv og managementet. De mente at dette var en perfekt sal å gjøre det i, og siden det ble en så stor suksess, ville de gjøre flere produksjoner her oppe.

Lanserer nordlys-standup

Alapnes, som er en stor tilhenger av britisk humor, lover flere store navn fremover.

– Det er nok den humoren som treffer nordmenn best på grunn av all ironien de bruker. Det er ekte humor og jeg tror på alle mulige måter at nordmenn og engelskmenn går godt sammen, som vi også ser i turismen.

Nå vil han også lokke briter oppover for å se sine egne helter sammen med nordlyset.

– Det er midt i nordlyssesongen og disse navnene er gigantiske i England. Vi skal gå mot de engelske nordlysbyråene og melde at vi gjør dette, det har vi allerede fått positive tilbakemeldinger på. Det er tydeligvis mange i England som vil oppleve sine favorittartister i Tromsø mens de er på nordlysopplevelser.

Jon Richardson er førstemann ut 11. november, Alan Carr entrer scenen i Tromsø 19. mars og Dara Ó Briain holder show 27. april.

- Vi har noen enda større som vi jobber med, men det mangler enda noen detaljer før vi lander den avtalen, opplyser hotelldirektør Øyvind Alapnes på the Edge.

Hotelldirektør Øyvind Alapnes. Foto: Håkon Steinmo