Pedersen erkjenner at han er bilentusiast og liker musikken til 48-åringen. Da hun opptrådte i ølteltet for to år siden, var tromsømannen på jobb for TIL i Belgia. Derfor ga han sin gode venn og tidligere kollega, festivalsjef John Werner Larsen, klar beskjed om å booke den svenske artisten på nytt.

Fin musikk

– Da Larsen ringte og la fram saken, hadde jeg ingen betenkeligheter med å svare ja. Som sjåfør kommer jeg tett på Carola og det ser jeg fram til.

«MP» understreker at han ikke er blodfan, men setter stor pris på musikken og personen Carola, som skal kjøres rundt i tromsømannens svarte BMW X6.

På svensk TV

Da Carola Häggkvist deltok i den svenske versjonen av «Hver gang vi møtes», fikk Morten Pedersen et enda bedre inntrykk av artisten og privatpersonen:

– Carola var veldig dyktig da hun tolket låtene til de andre deltakerne. Dessuten ga hun mye av seg selv og fikk vist hvilken stor artist hun er.

«Skal kjøre...

«MP» vet ennå ikke hvor mye kjøring det blir mens Carola er i byen.

– Jeg har ikke fått programmet og de ønskene hun har. Men dersom hun trenger transport, er jeg på pletten.

– Og så skal jeg selvsagt være i teltet fredag kveld. Tror det blir en stor opplevelse for flere enn meg. Under Carolas forrige opptreden, kokte det foran scenen. Det vil utvilsomt skje denne gangen også, sier «MP».

TIL-legende

43-åringen er for de fleste kjent som en av de store spillerne på TIL. Totalt var «MP» innom syv klubber før han hang drakten bort. I dag er han toppspillerutvikler og leder klubbens samfunnsengasjement i landsdelen.

Som spiller var «MP» i Tromsø IL i to perioder – fra 1992–95 og 2003–06. Nasjonalt spilte han for Brann, Vålerenga og Rosenborg. Internasjonalt gjorde han sitt i både danske Brøndby, Gent i Belgia og Borussia Mönchengladbach i Bundesliga.