En gul Lamborghini som cruiser rundt på yttersiden av Senja i solnedgang er i fokus når Benjamin Mørk presenterer sin siste singel «Tour de Senja».

Lørdag kan du se premièren på Verdensteateret.

– Jeg skal gi ut en EP i løpet av høsten med elektronisk musikk. I den anledning hadde jeg lyst å gjøre noe helt annet musikalsk og ikke minst visuelt. Dermed spurte jeg Carl Christian Lein Størmer om ikke vi kunne gjøre noe med biler, sier Mørk.

Fant Lamborghini

Veien gikk til Senjas dramatiske natur, men man måtte likevel oppdrive en kul bil. Da var det ikke snakk om noen Volvo 240.

– Midt i letingen kom jeg på at jeg har en onkel som driver et bilverksted og er bruktbilselger. Han hadde en gul Lamborghini stående der, så vi måtte jo bare bruke den, sier Mørk, som ville ha onkelen med som hovedrolle.

– Han hadde bare ett krav: han skulle ikke trenge å si noe. Det var heldigvis greit fra vår side.

Veggvisning

Premièren er 21.30 på Verdensteatret, men ikke inne i kinosalen.

– Det blir ute i kafeen og visning rett på veggen der. Den er bare fem minutter, men vi viser den nok et par ganger. Det er ingen storstilt premièrefest, men det blir nok litt champagne og noen taler, sier Mørk som er spent på om folk setter pris på den pompøse stilen fra 80-tallet.

James Bond og Miami Vice

For det er filmskaper og musiker Carl Christian Lein Størmer som står for regien. Han er ikke ukjent med 80-tallsproduksjoner, som han blant annet brukte i konsertkino-produksjonen «1997 Forever».

– Benjamin sender med støtt og stadige rare musikalsk ting. Nå sist noe han beskrev som «Nu Disco». Jeg vet ingenting om den sjangeren men i hodet mitt flashet bilder av James Bond anno tidlig Roger Moore og introsekvensen til Miami Vice. Videoen er videre en refleksjon over mannen og hans relasjon til seg selv, bilen som konsept og personifiserte ikon, sett i relasjon til automobilitetens tidsalder, sier Carl Christian Lein Størmer.