Ny i byen, Tromsø byr på en av sine varmeste dager så langt i år, og konserter blir arrangert på toppen av Fjellheisen. Hva kan bli bedre?

– Det var så mange studenter og god stemning. Vi kunne ikke vært mer fornøyde, sier fadderansvarlig for DebutUKA, Ida Sandvik Knudsen til iTromsø.

Gikk opp

Debutuka gjorde det samme for to år siden da de inviterte til konserter på toppen av Fjellheisen. Det ble såpass suksess at det bød på reprise.

– I år fikk vi både Tromsøbandet Hjerterå og Red Headed Sluts til å holde konserter, og med temperaturer over 20 grader kom vel 300 studenter hit. Det synes vi var kjempebra, sier Sandvik Knudsen.

Fjellheisen tilbød studentene rabatterte priser, men selv det lokket ikke alle til å benytte seg av det.

– Det var faktisk overraskende mange som gikk til fots sammen opp til konsertene. Noen tok seg også turen hit etter å ha vært med TSI på tur til Tromsdalstinden, sier hun.

Mye riktig

Så langt har DebutUKA vært en suksess, men det er heller ikke overraskende, ifølge arrangørene selv.

– Vi har tydeligvis booket inn riktige band og komikere til studentene siden tre av arrangementene allerede er utsolgt, sier fadderansvarlig.

Blant dem er Klovner i kamp fredag, Matoma 20. august og standup med «Tusvik og Tønne» til mandag.

– Og billettsalget til Rammsund 22. august går veldig bra, legger hun til.

Inkluderende

Studentene ser også ut til å være fornøyd med den nyoppussede kafeen på Driv.

– Kafeen har nærmest vært fylt opp hver dag, og det er spesielt de kveldene vi arranger quiz at det er stor pågang, sier PR-ansvarlig Sandra Olsen.

Fadderansvarlig Ida mener det har vært arrangementer for enhver smak.

– Vi har hatt veldig fine faddere i år, i tillegg til å både ha alkoholfrie arrangementer og fester. Det har nok bidratt til at vi har nådd ut til alle studentene, sier hun.