– Jeg er en fyr som trenger å bli pushet, ellers havner jeg tilbake i sofaen igjen. Jeg håper derfor seerne blir inspirert. Selv om det ikke er alt jeg får til, ga det meg en mestringsfølelse å gjennomføre oppdragene, forklarer Truls Svendsen.

Nye utfordringer

Under TV2s høstlansering i dag ble det klart at tromsøværingen blir å se på TV-skjermen fra oktober av med en oppfølger til seersuksessen «Truls – oppdrag Hurtigruten», som ble vist på TV2 i fjor vår. Serien, som blant annet sikret Svendsen publikumsprisen under fjorårets «Gullruten», blir nå fulgt opp med «Oppdrag Norge».

– Vi hadde mange seere på «Oppdrag Hurtigruten» og fikk signaler på at folk ville se mer, så jeg håper folk blir med på denne turen også, forklarer han.

I «Oppdrag Hurtigruten» sendte kompisene Thomas Numme, Harald Rønneberg, Raymond Brendeløkken og Terje Bergli Svendsen ut av komfortsonen og ut på havet med hurtigruta, der han fikk ulike utfordringer. 42-åringen kan avsløre at høstens oppfølger ikke blir helt ulik.

– I tillegg til de fire kompisene er Cecilie Skog også med på å utfordre meg i denne sesongen. Det var faktisk hun som ga meg de verste oppgavene, blant annet måtte jeg utfordre høydeskrekken min. Det nye i år er imidlertid at jeg kan utfordre dem tilbake, avslører han.

Besøkte UNN

I løpet av åtte innspillingsuker i vår, besøkte Svendsen alle landets 19 fylker, i tillegg til Svalbard, der han utførte ulike oppdrag. Det blir nå til åtte episoder som blir vist på TV2.

– Det har vært oppgaver som har inkludert alt fra nærkontakt med ulv i Polar Zoo, opptre som sanger foran flere hundre mennesker, til å fungere som hjelpetrener for Ole Gunnar Solskjær i Clausenengen, avslører Svendsen.

Da 42-åringen besøkte hjembyen Tromsø, som seerne får se allerede i 1. episode, gikk turen til universitetssykehuset.

– I Tromsø fikk jeg prøvd meg som operasjonssykepleier på UNN siden jeg alltid har syntes det ser så ekkelt ut å skjære i hud. Å skulle se ned i kjøtt og nerver synes jeg er ubehagelig, så jeg må alltid snu meg bort når jeg ser slike program på TV-en, innrømmer han.

Konstant frykt

At Svendsen takket ja til å reise land og strand rundt for å bli utfordret nok en gang, angrer han ikke på.

– Jeg gikk med konstant frykt i de ukene innspillingen pågikk, men jeg oppnådde en selvutvikling og ble litt tøffere. Høydeskrekken min er for eksempel mindre nå, selv om den fortsatt er der.

Om oppfølgeren kommer til å bli en like stor seersuksess som «Oppdrag Hurtigruten», tør ikke Svendsen å spå.

– Det er umulig å si. Underholdningsmessig er dette et vel så fint program, men jeg vet ikke hva slags andre programmer vi blir å konkurrere mot.

«Oppdrag Norge» er imidlertid ikke det eneste TV-programmet det norske folk får se Svendsen i fremover.

– Nå er jeg i gang med innspillingen av sesong 2 av «Meglerne» som kommer på TV til våren. Det er kjempegøy, forklarer han.

Selv om komidramaet, som ble vist på TV2 i fjor høst, ikke oppnådde like høye seertall som Svendsens andre TV-program, har han ingen betenkeligheter med å gå løs på en ny sesong.

– Man får aldri samme respons på en slik type serie, men det har alltid vært min drøm å prøve meg som skuespiller, så da må jeg følge den drømmen.

UTFORDRES AV VENNER: Kompisene Thomas Numme, Harald Rønneberg, Raymond Brendeløkken og Terje Bergli skal nok en gang få Truls Svendsen ut av komfortsonen. Foto: TV2 Foto: TV2
MED PÅ LAGET: Også Cecilie Skog, som Truls Svendsen krysset Grønland sammen med i «Tjukken & Lillemor» fikk utfordre tromsøværinger i «Oppdrag Norge». Foto: TV2
NY SESONG: Truls Svendsen skal i høst spille inn sesong 2 av komidramaet «Meglerne», som blir vist på TV2 neste vår. Foto: TV2 Foto: Kilian Munch