Da det tidligere i år ble klart at Röyksopp spiller på Rakettnatt ble alle billettene til festivalen lagt ut. I løpet av helgen er alle helgepassene solgt ut.

– Billettsalget har gått unna. Nå er det ikke et eneste helgepass igjen, sier Katrine Blom, daglig leder for festivalen Rakettnatt.

Hun får nå telefoner fra etternølerne som ikke rakk å kjøpe festivalpass.

– Det er et typisk tromsøfenomen. Her i byen venter man til siste liten med å kjøpe billetter, og noen har derfor ikke rukket å sikre seg billetter, sier hun.

Noen hjelp kan hun ikke bistå med.

– Er det tom, så er det tomt. Det er en grunn til at vi ikke har flere billetter. Det er ikke ubegrenset med plass på Stortorget, så vi må sette strek et sted, sier hun til iTromsø.

– Store forventninger

Det er derimot ikke noe problem å få seg billett til fredagens program.

– Det er mange ledige billetter fredag. Det blir en knallsterk dag. Blant annet spiller Susanne Sundfør. Hun fikk gode anmeldelser for sin opptreden på Øyafestivalen, så jeg har store forventninger, sier Blom.

Håper på 5.000

I fjor var det rundt 2.500 betalende gjester inne på festivalområdet. I år har festivalen et håp om å få inn dobbelt så mange. Det er nemlig plass til 5.000 mennesker på festivalområdet. Festivalen arrangeres ved Stortorget og Erling Bangsunds plass. En del av Kystens hus og Vulkana skal brukes som backstage.

I tillegg strekker festivalområdet seg langs Storgata fra utestedet Frost, til apoteket på hjørnet ved Stortorget. Grønnegata vil fungere som avlasting for gangtrafikk, som vanligvis ville gått gjennom Storgata. Dette gjelder også for Havnegata.

Trafikken i Skippergata vil på ingen måte bli påvirket, mens Havnegata vil ha noe redusert fremkommelighet.

- Det er ikke snakk om mye. Mesteparten av trafikken vil gå som normalt her, sier Blom.