Gjengen bak arrangementet Dance for Love, med utspring ifra Russland, har allerede eksistert i Tromsø i tre år.

Gjengen bak konseptet har så langt servert tromsøværinger alt ifra flashmobs til kreative dansesammenkomster.

– Mange spør om hva Dance for Love er, og selv om dansen er basert på en politisk tankegang, ønsker vi heller å spørre oss om hvorfor vi gjør dette. Når jeg tok over som leder for konseptet, så ønsket jeg å tenke i helt nye baner, sier Bivard.

Går viralt

Som danselærer for Kulturskolen, i tillegg til å ha mye erfaring fra å produsere dansefilmer, ga dette Bivard en god nok grunn til å få fram dansegleden blant tromsøværinger.

– Jeg tenkte at det kunne vært spennende å lage en film hvor jeg både samlet sammen profesjonelle dansere med ulike stilarter, i tillegg til innbyggerne her som generelt bare liker dansing, sier Bivard.

Målet er å få fram flere ulike dansestiler ved at folk kommer til Bukta torsdag.

– Og dette er ikke den eneste lokasjonen vi tenker å bruke, men vi ønsker også å ta i bruk flere områder i byen, sier han.

Filmen skal så deles på sosiale medier, for så at den kan bli delt igjen, og igjen.

– Vi ønsker egentlig bare å spre masse danseglede med denne, og derfor få den til å gå viralt, sier han.

Danseglede

Unike stilarter skal vises fram, blant annet Tricking.

– Denne danseformen er inspirert av brasiliansk capoeira bare at den er mer tilpasset byen, sier den profesjonelle danseren Ola S. Karlsen som skal delta i filmen.

Av finansielle midler, har karene alt de har til å gjennomføre filmingen.

– Vi har alt av utstyr, så vi håper heller på å få drahjelp på sosiale medier når filmen er ferdig i slutten av september, sier Bivard.

– Det er viktig å bidra med noe kulturelt til byen, og dansing er viktig for så mange. Filmen er ikke ment å være noen musikkvideo eller en veldig regissert video, den skal bare bringe fram dansegleden her i Tromsø, sier.