Se bildene fra fredagen på Rakettnatt

Etter Herborg Rundberg sa takk for seg, valgte Julie Alapnes Norman og Kine Yvonne Berntsen å skrote bandnavnet The Bonbons til fordel for det hakket fjongere navet Robaat.

Konserten på Stortorget bød på nye låter, men bar på ingen måte bud om en stilmessig revolusjon, sammenliknet med gamlebandet.

Større trøkk

Innledningsvis blir vi servert lettfordøyelig popmusikk, ispedd enkelte folketoner.

Det blir litt høy formiddagsfaktor til at klokka nærmer seg seks på en fredagskveld.

Tore Bruvoll (gitar) og Kjetil Dalland (bass) trår aldri feil, og utsmykker musikken med lekre detaljer, men Robaat kunne godt ha invitert med seg en perkusjonist, når de skulle spille på en scene av såpass stort festivalformat.

Musikken kunne ha trengt litt hjelp i form av større trøkk i rytmeseksjonen, og selve volumet blir også hakket for lavt, da musikken ikke klarer å nøytralisere småpratet rundt meg.

Konsertens beste

Robaat skifter fil midtveis, og kjører på med reinspikka folkemusikk i slåtten «Tuk tuk», som fungerer greit, men samtidig beviser at dette gjør folk/pop-bandet Hekla Stålstrenga hakket bedre.

Avslutningslåten, som jeg ikke fikk med meg tittelen på, er også konsertens beste. Her bidrar Bruvoll med noen raffe mollakkorder, og pisker opp en trolsk stemning som resten av låtmaterialet mangler.

Totalt sett blir låtene litt lette, og selv om Robaat gjør en grei jobb, er det ikke denne konserten folk vil snakke om etter endt festival.