Da var tiden de fleste hadde ventet på kommet. Tiden da Tromsøs største musikkeksport skulle vende hjem etter lang tids fravær, for å ta seg av den musikalske utløsningen på Rakettnatt. Og ja, Röyksopp utførte jobben like godt som forventet.

Det tohodede elektro-monsteret bestående av Svein Berge og Torbjørn Brundtland ble selvfølgelig tatt imot som helter, og det kokte godt blant tilhørerne fra første beat i "Skulls".

SE OGSÅ: Her jubler 5.000 elleville tromsøværinger for Röyksopp

Duoen er ikke sånne dåsemikler som nøyer seg med å trykke «play» på laptopen, for så å stille seg opp og kope med hendene i lomma. Berge og Brundtland har definitivt forstått at de er i underholdningsbransjen, og stilte med stilige spesiallagde filmsnutter som backdrop – på en konsert som var alt annet enn lavbudsjett.

Röyksopp fusjonerer også i kveld synthpop og disco, på en måte som eleverer folket på Storget til house-himmelen. Savnet av Robyn er ikke nevneverdig stort på låtene hun tidligere har bidratt på, da kveldens vokalist Jonna Lee rent vokalt sett ikke har noen problemer med å kopiere svenskens melodilinjer, samtidig som hun danser vel så godt.

BILDESERIE: Slik var Rakettnatt på lørdag

«Det hær e det nærmeste vi nångang har vært Rogers!» ler Brundtland, og duoen legger ikke skjul på sin begeistring for å spille på hjemmebane.Etter en litt doven periode, gjør gutta en raff versjon av låten som fikk ballen til å rulle i retning av verdensherredømme mot slutten av nittitallet, nemlig "Eple". Herfra og ut løfter de sjelden foten av gasspedalen, og allsangen under "Do It Again" håper jeg ble dokumentert i lyd- og bildeformat.

"49 percent" synes jeg var et litt merkelig valg som ekstranummer, når så mange av deres andre hits ikke ble pakket opp av kofferten – men "Running To the Sea" kronet kvelden på ypperlig vis. Dette var, på alle måter, et spektakulært show.