Klokka 22:00 gikk Mount Washington på scenen i kveldens versjon av Summerwine, konseptet Blårock har kjørt søndagskveldene sommeren gjennom.

Tilbake

Vi møter dem en liten time før.

– Det blir en rolig akustisk gig, og den første konserten vi spiller sammen på nesten tre år, sier vokalist og gitarist, Rune Simonsen.

Bandet ga ut sin først plate «A New Order Rising» under navnet Washington i 2004. I 2011 skifta de navn til Mount Washington, og ga i 2012 ut plate nummer fire under samme navn.

– Siden 2012 har vi hatt helt pause. Etter siste konserten i Helsinki var jeg ganske lei, men lysta kommer tilbake, sier Esko Pedersen.

Når kveldens konsert holdes på Blårock, er endelig alle bandmedlemmene tilbake i Tromsø by. Noen har bodd i utlandet, andre har fått barn, jobbet, studert, eller holdt på med egne prosjekter.

Ny musikk

At alle fire nå er samlet i samme by, gir grobunn for nye prosjekter.

– Vi har fått skrevet en del ny musikk, og håper å gå i studio i løpet av høsten, sier Pedersen.

Opptredenen under Summerwine blir en mer avslappet affære, med en god blanding av musikk de selv har blitt inspirert av, og musikk de selv har gitt ut.

– I kveld forventer vi for det meste at gamle venner og kjente kommer. Det funker alltid å spille på Blårock, det er noe spesielt med det, sier Harald Amundsen.

– Planen er å gjøre en mer «vanlig» konsert i løpet av høsten, uten at vi kan si noe mer om det nå.