Da kommer Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk til byen med showet «En storslått hyllest til Elvis».

– Vi begynte å spille showet allerede dagen etter Elvis' 80-årsdag, 9. januar i år. Etter det har vi spilt forestillingen jevnt gjennom første halvdelen av året, forteller Ackles.

Les også: Spiller stumfilmmusikk med ryggen til.

Rød tråd

Ackles har gitt ut 14 studioalbum, og er kjent som rock- og countryartist. Flaata har frontet bandet Midnight Choir og har gitt ut seks album som soloartist og Busk har gitt ut åtte album og vunnet Spellemannsprisen to ganger.

Det var Ackles manager, Jeroen Kerstjens, som fikk ideen til å hylle Elvis i forbindelse med hans 80-årsdag.

– Det sier seg nesten selv at Elvis er en rød tråd gjennom vår karriere. Både jeg, Paal og Vidar er fra Grenland, vi har kjent hverandre siden den spede ungdommen og vi har gått inn og ut av hverandres band. Elvis har vært en fin rød tråd der, sier Ackles.

Elvis debuterte i 1954 og slo igjennom i 1956 med «Heartbreak Hotel». I forestillingen følger Ackles, Busk og Flaata han gjennom hele karrieren.

– Denne forestillinga er bygd på hans populære hitrekke. Vi begynner allerede i Sun Studio på første halvdel av 50-tallet, og følger han så og si til grava i Memphis i 1977, forteller Ackles.

Les også: Standup-legender til Tromsø.

– Stort navn

Radioveteran Tor Andersen fungerer som forteller gjennom forestillingen, som er regissert av Gusty Utterdahl og skal spilles på The Edge.

– 10 jobber ble til 50 jobber og de 50 blir nok til enda flere. Vi har planer om å spille forestillinga fram til 2018. Og sikker lenger enn det også, sier Ackles.

– Elvis har et stort navn i Norge.