Det nærmer seg ferdigstilling for kortfilmen «Dunder», som er basert på Endre Lund Eriksens bokserie "Dunderly". Nå blir til og med skaperne imponert over hva de selv har fått til når klippene begynner å bli klare.

– Det ser helt fantastisk ut. Det var en kjempeopptur å se karakterene i bevegelse, sier Endre Skandfer, som har regi på den syv minutter lange kortfilmen.

Unik teknikk

Og det er måten animasjonsfilmen er laget på som nå vekker oppmerksomhet utenfor landets grenser.

Animasjons-monstrene i «Dunder» er 3D-animert, mens kulissene og selve settet er laget for hånd. Dette mener bakmennene gir en ekstra virkelighetsfølelse i filmen.

– Det er ingen som har gjort dette før i Norge, og så vidt vi vet er den ganske lite brukt i resten av verden, sier Eriksen, som forteller det er i hovedsak på grunn av den spesielle teknikken at de får positiv oppmerksomhet. Nå forteller han også at det jobbes med langfilm av «Dunder».

– Langfilmmanuset jobber vi kontinuerlig med. Nå tester vi ut teknikken og ser hvordan dette fungerer. Vi håper at de som sitter med midlene ser at dette blir kjempebra, sier Eriksen.

Satser mot TIFF

Filmen har som mål å bli ferdig til januar, hvor Tromsø Internasjonale Filmfestival er et naturlig mål.

– Vil de ha oss ville det vært helt perfekt for oss. Vi jobber hardt for å bli ferdig, sier Eriksen, som forteller at det tar om lag en dag å produsere 3-5 sekunder animasjonsfilm.

– Det er mye pirk, men det er veldig morsomt, sier animatør Thea Matland.

Hun sitter selv hele dagen foran skjermen og et sminkespeil.

– Det er for å lage grimaser som jeg skal sette på karakterene. Jeg går inn i rollene og spiller dem ut. Det ser kanskje litt rart ut, men det fungerer, sier Matland.

ANIMASJON: Endre Lund Eriksen (høyre) viser stolt fram hvordan regissør Endre Skandfer og Thea Matland lager «Dunderly».Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen