Hvert år deltar hundrevis av dansere på Dance Proms i London og da Kulturskolen i år for første gang leverte inn en søknad fikk de den godkjent. Til de unge dansernes skrekkblandede fryd.

– Det er litt stort, sier Tiril Thessem.

Det må vel nesten kalles dagens underdrivelse.

Beyoncé

– Herregud, tenk at vi skal danse på samme scene som Beyoncé, sier Astrid Johannessen med et lite kvin.

Tromsødanserne er en av de 22 dansegruppene som ble valgt ut til å delta på Dance Proms 2015 av totalt 350 søkere fra hele verden. Og Johannessen er klar på hvorfor de ble valgt ut.

– Vi har en god koreografi og har jobbet hardt, sier hun med en blanding av ydmykhet og selvsikkerhet.

De har visst om at de ble valgt ut hele sommerferien og er nå klare til å trene hardt fram til de skal opptre 15. november. Den harde jobbinga dreier seg imidlertid ikke bare om dansetrening.

Samler inn penger

De må også samle inn penger til turen. Det skal skje ved vaffelsalg og flaskeinnsamling. I tillegg har de flere søknader inne om sponsormidler.

– Enn så lenge har vi bare fått støtte fra Ordsmia Klinkande Klårt, sier Ingeborg Tåga Grytås som sammen med Maria Stødle står for koreografien.

Får bli med

– Vi tar imot all støtte vi kan få hvis noen der ute synes det høres spennende ut, skyter Stødle inn.

I tillegg til selve opptredenen planlegger gjengen også å få med seg litt av det som skjer i det mange anser som verdens kulturelle hovedstad.

– Vi legger opp til et fullpakket program, blant annet med musikaler eller danseforestillinger. Vi må jo oppleve litt når vi først er der, sier Grytås.

Flere av danserne har også gitt foreldrene tillatelse til å bli med på jenteturen.

– De var ikke vanskelige å be og selv om ikke alle foreldrene har anledning til å bli med så tror jeg alle har lyst, sier Therese Rognmo Mikalsen.

Sammen med resten av gjengen står hun og tripper, klar for en knallhard treningsøkt, men de har tid til en siste kommentar før journalisten innser at det er på tide å trekke seg tilbake:

– Vi gleder oss!, sier de i kor.

– VI GLEDER OSS, sier Tara Landmark (18, bakerst fra venstre), Marte Lebesbye (17), Annette Hoen (15), Annie Hearn (18), Sanna Hald Vorren (18) Oda Lilleng (17), Emilie Hauan (17, i midten fra venstre), Astrid Johannessen (16), Vilde Andrea Jensen (15), Maria Johannessen (15), Therese Rognmo Mikalsen (19, fremst fra høyre), Tiril Thessem (18) og Nora Hestdahl (18). Frida Rinaldo og Mathilde Mack var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Åsgeir Johansen