Tromsø Jazzklubb har presentert sitt program for høstsesongen og ifølge daglig leder Øystein Blix er det en rekke høydepunkter.

– Vi har lokale, nasjonale og internasjonale høydepunkter. Skal jeg starte med de internasjonale må jeg nesten trekke fram Scott Henderson trio. Folk i byen har mast i over 20 år på å få han hit. Han er en legendarisk jazzgitarist og da vi fikk et tilbud gjennom europeisk management, var rask til å hive oss på, sier Øystein Blix til iTromsø.

Henderson spiller funk, fusion, blues og så klart jazz.

Barrytonlegende

Videre utover høsten kommer det noe for enhver smak. Blix er rimelig sikker på at det vil svine på hotellet The Edge når Ronnie Cuber kommer til byen med norsk-svenske The Real Thing i ryggen.

– Ronnie Cuber er barytonsaksofonist og omtrent noe av det tøffeste som fortsatt er på kloden. Han er 72 år og det er fantastisk at vi får han hit nå. The Real Thing har vært i Tromsø mange ganger tidligere og folk her vet hvor det svinger med dem, sier han.

Blix får også et meget spesielt møte for egen del når han møter Conrad Herwig igjen, 30 år etter sist gang.

– Jeg hadde timer med Conrad da jeg studerte jazz for 30 år siden på jazzlinja i Trondheim og så han spille på den legendariske jazzkafeen Blue Note i New York, så det blir tøft å se han spille og artig å møte han igjen 30 år senere. Dette har vi fått til i samarbeid med Arctic Trombone Festival, som arrangeres for 15. året på rad, sier Blix.

Come Shine-comeback

Men det er ikke bare internasjonale artister som tar veien til Tromsø denne høsten.

– Det er mye interessant av norske band også. Nytt av året er noe som heter kontraster, med to konserter på samme kveld. I tillegg viderefører bi barnekonsertserien i samarbeid med Tromsø bibliotek, som har vært veldig populært.

Noe mange nok gleder seg til er nok til Come Shine kommer til byen.

– De skal spille med Trondheim Jazzorkester. De hadde dundrende suksess i ti år og solgte ut på festivaler og kulturhus. Nå etter en ti års pause er de i gang igjen, så det kommer til å svinge sammen med ett av Norges beste jazzband, sier Blix.

Og sist men ikke minst så er det den meget populære romjulsjazzen som arrangeres 27. desember, 3. juledag, som avslutter semesteret.

– Det blir ni lokale og nordnorske band. Alt er ikke spikret, men det blir mye bra, alt fra profesjonelle, til amatører, unge og lovende, til gamle rutinerte kjenninger. Det er 17. året på rad og der er det lurt å være ute tidlig. Det bruker å bli fort utsolgt og billettsalget til alle konsertene ligger nå ute, så det er bare å hive seg til, sier Blix.

Her er programmet:

- Ole Marius Sandberg Verkstedet Tirsdag 8/9 Kl. 20.00

- Conrad Herwig m/Lokalt komp TBA Teatercaféen HT Lørdag 12/9 Kl. 21.00

- Sven Henriksen – Magnolia! Billie Holiday-hyllest Verkstedet Onsdag 23/9 Kl. 21.00

- Ronnie Cuber/Real Thing The Edge Torsdag 1/10 Kl. 21.00

- Ungjazz/Tromsø TBA Bardus Torsdag 8/10 Kl. 20.00

- Scott Henderson trio Verkstedet Onsdag 14/10 Kl. 21.00

- Come Shine m/ Trondheim Jazzorkester Tromsø Kulturhus Storsalen Fredag 23/10 Kl. 19.30

- Dobbeltkonsert Tor Ytredal/Vigleik Storaas Duo Hanna Paulsberg Concept Verkstedet Torsdag 29/10 Kl. 21.00

- Dobbeltkonsert BWM Trio Freedoms Trio Verkstedet Fredag 13/11 Kl. 21.00

- Ungjazz/Tromsø Bardus Torsdag 26/11 20.00

- Håkan Brostrøm/Joey Calderazzo kvartett Teatercaféen HT Søndag 6/12 20.00

- Romjulsjazz Vertshuset Skarven Søndag 27/12 20.00

COMEBACK: Come Shine gjør comeback i Tromsø i høst. Foto: FRANCESCO,SAGGIO
RUTINERT: Ronnie Cuberer 72 år men holder fortsatt koken og spiller i Tromsø i høst.
GJENSYN: Conrad Herwig underviste Øystein Blix for 30 år siden, nå møtes de igjen i Tromsø.