Det internasjonale konseptet «kulturnatt» nådde i fjor Tromsø, og da kunne byens befolkning få med seg 60 arrangementer fra 30 forskjellige arrangører på én kveld. I år har nesten 50 arrangører meldt seg på – og det gjenstår nå i underkant av fire uker til Kulturnatta Tromsø arrangeres.

Blir større

Prosjektleder for Kulturnatta, Sandra Aminda Indahl forteller at omfanget av årets arrangement blir større enn i fjor.

– Kulturnatta er satt sammen av alle arrangørene. Jo flere arrangører som blir med, jo større blir Kulturnatta, sier Indahl.

Hun forteller at Kulturnatta er en kveld hvor folk får muligheten til å se hva som skjer bak kulissene til store og små bedrifter, institusjoner og andre arrangører i Tromsø.

– Det er en kveld med gratis arrangementer der byen kan vise fram hva som tilbys. Det er veldig mange forskjellige arrangementer, og meningen er at folk kan få oppleve byen på en ny måte. Det er spesielt artig for studenter som nettopp har kommet hit og trenger en innføring i kulturlivet, sier Indahl.

– Noe for alle

Flere av de aktørene som deltok i fjor har også meldt seg på i år – deriblant Aurora kino, Verdensteatret, biblioteket og Kunstforeningen. Prosjektlederen mener man vil kunne oppleve et bredt spekter innenfor kulturlivet.

– Det vil både være mat, idrett, musikk og lignende. I fjor hadde vi for eksempel kloakkvandring og klatring opp i domkirketårnet. Det vil være noe for alle, sier Indahl.

I år arrangeres Kulturnatta fredag 2. oktober.

– Denne dagen er en fridag for skoler og barnehager, så det vil skje noen små arrangementer på dagtid også. Stort sett starter arrangementene etter arbeidstid, og de vil vare ut over natten. De utstillingene som skjer ute vil også være mulig å få med seg hele natten, sier Sandra Aminda Indahl.