Torsdag kveld møttes Katrine Blom, daglig leder for RakettNatt, og Øivind Sjøvoll, DJ og delinnehaver av Cafe Sånn, på konsert. Kort tid etter var de enige om å arrangere en støttekonsert for syriske flyktninger førstkommende onsdag.

– For min egen del hadde jeg endelig tid til å se nyheter og da ble jeg slått rett ned på jorda, sier Blom til iTromsø.

Sjøvoll hadde for sin egen del tenkt på et slikt arrangement, og fredag møttes de for å hamre ut detaljene.

Ja med utropstegn

Etter at Cafe Sånn umiddelbart var med på laget, var Violet Road et av de første bandene til å si ja.

– Dette er et flott initiativ og selvfølgelig noe ønsket å stille opp på. Det gir oss anledningen til å bidra på den måten vi kan, sier Herman Rundberg, trommeslager i Violet Road, på telefon fra Bodø. Å sikre seg Violet Road i disse tider må regnes som et kupp. Bandet har to spillejobber bare i dag i henholdsvis Bodø og på Andenes før de avslutter festivalsesongen i Kirkenes i morgen.

– Ingen av de artistene vi har fått i tale har takket nei. Det har heller vært et klart «JA!!!», sier Sjøvoll.

Disse spiller

I tillegg til Violet Road spiller også Northern Lies, Aggie Peterson og Per Martinsens Frost og duoen Marit Sandvik og Øystein Norvoll. De har også sikret seg Ragni Løkholm Ramberg som konferansier, mens Arctic Event stiller med lyd og lys og Ariel Joshua Sivertsen fra Cazadores stiller som lydmann.

– Alt skjer på dugnad. Til og med overskuddet av omsetningen i baren går til Flyktninghjelpen, forklarer Sjøvoll.

I tillegg har de to en ekstra overraskelse til barna, eller kanskje egentlig mest til foreldrene.

– Rebekka Brox og RadArt stiller som barnevakter i foajeen på Kulturhuset, fortsetter Sjøvoll som påpeker at barnevaktordningen var Aggie Petersons idé.

Støtte

Blom fryder seg over støtten de har blitt vist fra samarbeidspartnere og musikere.

– Det er greit å ha en sak å samles om. På den måten kan folk komme sammen, prate, lytte til musikk og vise sin støtte på en annen måte enn bare å gi penger, sier hun.

Hun håper også at dette kanskje kan bli begynnelsen på noe større.

– Hvem vet, kanskje det kan bli flere konserter. Problematikken løses ikke med denne konserten, men det føles godt å bruke det vi kan for å gjøre noe, avslutter Blom.

Støttekonserten for syriske flyktninger arrangeres på Cafe Sånn onsdag 9. september klokka 18. Konsertstart er klokka 19 og billetten koster 300 kroner.