Med hele tolv jenter i bandet blir det ikke lett å få plass på en så liten scene som på Bastard. Heldigvis har jentene en plan.

– Vi skal omringe publikum. Vi kommer til å forme en slags «L». Publikum må faktisk gå gjennom bandet for å komme seg på do. Det kommer til å bli mye lyd i dokøen, sier Ida Karoline Nordgård og ler.

– Har dere vurdert å holde konserten på et sted hvor det er en scene der alle bandmedlemmene får plass?

– Vi tenkte å ha det på en større scene, men så var vi usikre på hvor mange vi fikk med oss da vi begynte prosjektet, samt hvordan det ville utarte seg. Bastard er også en plass som er veldig koselig å spille på. Den har liksom sin egen sjel, forteller Helle Larsen.

– Vi føler oss på hjemmebane der, føyer Nordgård til.

Første øving med trommisen

Selv om medlemmene har øvd på sangene hver for seg, er dette den aller første samlede øvingen hvor trommis Julie Enger Børresen er med. Stavanger-kvinnen er for øyeblikket bosatt i Oslo og har ikke hatt mulighet til å komme opp tidligere.

– Jeg har fått lite tid til å øve med de andre medlemmene, men mye har gått bra. Jeg har ofte øvd alene, så det har vært en annerledes prosess enn hva jeg er vant til. Det er godt å komme opp og endelig få øvd sammen, sier Børresen.

Selv om dette var et uvant prosjekt for trommisen, tok det ikke lang tid før hun ga tommelen opp.

– Jeg ble spurt for en måned siden og jeg tenkte det ville ha vært kult å prøve noe nytt. Jeg får muligheten til å møte nye folk og se Tromsø, et sted jeg aldri har vært før, sier hun og legger til:

– Jeg hadde akkurat flyttet til Oslo da jeg og en venninne så filmen «Whiplash» som gjorde meg så giret at jeg bare sa «ja».

Vil inspirere andre

Jentebandet håper at konserten på lørdag vil inspirere andre kvinner slik at de også begynner å spille musikk.

– Vi hadde lyst til å spille konsert med bare kvinner. Det var en stor utfordring å finne nok folk fordi det ikke akkurat kryr av kvinnelige musikere. Det er også litt viktig at vi gjør dette fordi kanskje flere har lyst til å starte med musikk. Da blir det plutselig enda enklere å sette sammen et jenteorkester på tolv personer, sier Nordgård.

Bitches Brew covrer låter innenfor rock, soul og pop fra 30-tallet og senere.