Fredag besøkte varaordfører Anni Skogman (Frp) og Høyres ordførerkandidat, Kristian Støback Wilhelmsen, Tvibit. Med seg hadde de en betydelig pengegave fra Kulturdepartementet - 800.000 kroner.

- Fantastisk nyhet

-Tvibit er unik i nasjonal sammenheng og jeg er utrolig stolt over å ha Tvibit her i Tromsøsier Kristian Støback Wilhelmsen.

Wilhelmsen har snakket med kulturminister Thorhild Widvey (H) og kan fortelle at hun er imponert over jobben som gjøres på filmveksthuset og er glad for at hun kan gi støtte til nettopp Tvibit.

-Jeg gratulerer filmhuset Tvibit. Dette er vel fortjent. Tvibit gjør en kjempejobb ovenfor unge ikke bare her i Tromsø men i hele regionen. Nå kan de fortsette satsingen med film, for og med ungdom, jeg gratulerer de alle med dagen, sier Anni Skogman varaordfører i Tromsø kommune.

-Dette er en helt fantastisk nyhet, utbryter Sif Vik, nestleder på Tvibit.

Gagner unge filmentusiaster i hele Nord-Norge

Pengene, som Tvibit hadde søkt om, skal gå til fortsettelsen av pilotprosjektet Filmveksthuset Tvibit, som er et kompetanse- og ressurssenter for ungdom og film i hele landsdelen.

- Målet med prosjektet er talentutvikling blant unge til filmnæringen, forklarer Vik.

Prosjektet ble startet i 2012 med finansiering fra Kulturdepartementet, RDA, Norsk Filminstitutt, Film&Kino, Sparebanken Nord-Norge og Tromsø kommune. I 2015 fikk de ytterligere 6,4 millioner i støtte av RDA for å fortsette arbeidet ut 2016.

- Dette er et prosjekt som gradvis har utviklet seg etter behovet fra ungdommene selv. Det er en enorm interesse for film, og det er naturlig og se hele Nord-Norge som ett. Dette gagner altså ikke bare Tromsø-ungdommen, utdyper nestlederen.

Vil etablere et varig tilbud

Vik forteller at søtten er et veldig viktig skritt på vei inn i en varig satsing på prosjektet.

- Fra 2017 ønsker vi  å etablere et varig tilbud. Til det trenger vi en grunnfinansiering fra kulturdepartementet og de tre nordlige fylkene. Det jobber vi med nå, men støtten vi har mottatt i dag gir gode signaler om en videreføring, sier hun.