Kristian Paulsen, daglig leder i Tromsøysund menighet, jubler over det oppsiktsvekkende jubileumsinnslaget og karakteriserer det tyske orkesteret som «verdens dyktigste barokkorkester».

Mandag klokka 12 legges billettene ut for salg, og Kristian Paulsen er overbevist om at det kommer til å bli rift om dem.

– Vi holder bare to konserter, 19. og 20. november med plass til kun 400 mennesker på hver, opplyser Kristian Paulsen.

Internasjonal suksess

Akademie für alte Musik Berlin (gjerne forkorta til Akamus) Akademie für alte Musik Berlin (kort Akamus) feira 30-årsjubileum i 2012. Orkestret ble grunnlagt i 1982 i Berlin, og er i dag blant de fremste i verden med ei lang rekke suksesser. Ensemblet spiller både i Tyskland og utenlands og gjester alle musikalske sentra i Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika.

Ensemblet spiller under ledelse av konsertmestrene Stephan Mai, Bernhard Forck og Georg Kallweit eller de engasjerer utvalgte dirigenter.

En million plater

– Mer enn en million solgte plater viser hvilken internasjonal suksess dette tidligmusikkorkesteret har, sier Paulsen.

Innspillingene, som siden 1994 er blitt produsert eksklusivt for labelen Harmonia Mundi France, har fått alle viktige platepriser. I 2006 fikk orkestret Telemannprisen fra byen Magdeburg, i 2014 Bachmedaljen fra Leipzig og ECHO Klassik.

Bach-messe

På programmet for de to konsertene i november med Akamus står Johann Sebastian Bachs store mesterverk Messe i h-moll, et verk som sjelden oppføres i Tromsø. I tillegg til Ishavskatedralen har også Bach jubileum i år. I 2015 er det 330 år siden den store komponisten ble født.

– Til framføringa av Messe i h-moll har vi også med oss de beste solistene vi kunne finne. Berit Norbakken Solset fra Tromsø med en stor internasjonal karriere, Sunniva Eliassen, Britta Schwartz, Martin Vanberg og Håvard Stensvold har alle stor ekspertise på denne musikken, sier Kristian Paulsen.