– Nå er det jo høst i nord, så vi lover å sparke høstkalde rumper varme på Driv fredag, sier vokalist Frederik Hillestad i hardcore/metal-bandet Kollwitz.

Det Oslo-baserte Bodø-bandet spiller i Tromsø for første gang siden 2011.

– Vi har egentlig ikke tatt noen pause, men arbeidet med den nye plata har tatt lang tid. Vi kan muligens kalles perfeksjonister, det er seks som skal bli enige, ler sangeren.

Kritikerrost

Bandets siste plate Dissonance kom ut i vår, og høstet mengder av ros fra kritikere både her hjemme og utlandet.

– Det viktigste er at vi har laget ei plate vi selv er fornøyde med, men det er selvfølgelig gøy når andre setter pris på arbeidet man har lagt ned. Responsen har vært veldig positiv, og det er noe man tar med seg når man skal ut og spille konserter.

Etter å tidligere ha gjestet Bastard Bar og Blårock, blir Driv et nytt bekjentskap for den hardtslående gruppa.

– Utenfor Oslo er vi egentlig mest vant til å spille på slike studentsteder, og vi har hørt positive ting om scenen på Driv.

Taliban og Turdus

Hillestad innrømmer at det kribler litt ekstra i magen før konserter i Nord-Norge, kontra andre steder.

– Det er litt stas å spille i Nord-Norge. Hardcore-miljøet i Bodø, som vi alltid har vært en del av, har vært tett knyttet til Tromsø-scenen. Spesielt band som Turdus Musicus og Taliban Airways har vært kilder til inspirasjon for oss.

– På lørdag spiller vi i Alta, og da har vi valgt å ta med oss Tromsø-bandet Betablok, som vi liker spesielt godt.

Lokal support

Fredags kveld på Driv, er det allikevel et annet Tromsø-basert band som får muligheten til å spille med Kollwitz. Nemlig Kirkenesværingene Ondt Blod.

– De er fulle av energi, skryter Hillestad.

– Vi er to ganske forskjellige band, og vi unngår helst å spille band som ligner oss. Da blir totalopplevelsen bedre for publikum, samtidig som de muligens trekker noen mennesker ekstra, avslutter vokalisten.

For sarte sjeler, er det muligens en tanke å stille opp i verneutstyr. I alle fall med litt ekstra polstring på baken.