Vi i iTromsø håper at vår leserkåring av Tromsøs Beste Restaurant skal hjelpe deg til å finne fram blant Ishavsbyens spisesteder.

I løpet av de to-tre siste månedene har vi spist og drukket oss gjennom de fleste av byens restauranter og en intern jury på tre har kommet fram til et «finaleheat» på ti spisesteder.

Her kan du stemme på din favoritt!

De tre i juryen har vært deskredaktør Carina Hansen, journalist Lars Johnsen og undertegnede – som er matskribent/journalist.

– Vi har endt opp med de ti restaurantene vi mener er de beste allround-restaurantene i byen – restauranter som holder et høyt nivå og som serverer et bredt smaksrepertoar på både mat og drikke, sier sjefredaktør Stig Jakobsen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av De 4 Roser

Tøffe valg

Han sier at utvelgelsen ikke har vært enkelt, men at juryen har prøvd å være så rettferdig som mulig.

– Det er mange andre gode restauranter i byen, men vi har valgt å smalne inn finalefeltet slik at kåringen blir mer oversiktlig og håndterbar, sier Jakobsen.

– Det er vår jurys samlede vurdering som ligger bak utvelgelsen, fortsetter han.

Carina Hansen sier at det har vært totalopplevelsen på de enkelte restaurantene som har vært det viktigste for henne når hun har valgt sine favoritter.

– Jeg har prøvd å være ekstra oppmerksom på følelsen man får som gjest på de forskjellige spisestedene. Ikke minst hvordan vi har blitt møtt av personalet har vært utslagsgivende, sier hun.

Liker nye smaker

For Lars Johnsen har smak og smaksopplevelser vært i sentrum.

– Jeg liker innovativ mat og er alltid på utkikk etter smaksopplevelser jeg ikke har hatt før. Derfor har det vært viktig for meg når jeg har vurdert restaurantene, sier han.

For siste medlem i juryen, dvs. undertegnede, har det fremste kriteriet i min utvelgelsesprosess vært håndverket og servicen.

Jeg har vært opptatt av at både kjøkkenpersonalet og servitørene har kunnet sin sak. Maten skal selvfølgelig være god og godt tilberedt, men den skal serveres på en profesjonell måte for at jeg skal bli ekstra fornøyd.

Aldri vært bedre

Alle oss tre «prøvespisere» er imponerte over nivået på Restaurant-Tromsø.

Jeg har gått på restaurant her i byen siden midten av 80-tallet – og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har spist bedre restaurantmat enn nå.

Du som leser vil få en presentasjon av de ti finalerestaurantene i løpet av de neste ti dagene (med unntak av søndagene), men allerede nå kan samtlige restauranter motta stemmer fra deg.

Stemmegivningen vil pågå helt fram til midnatt den 14. mars – deretter vil den vinnende restauranten bli avslørt og få en gjev premie fra oss i iTromsø.

Stem fram din favoritt her.

Flotte premier

– Men også de som deltar i avstemmingen kan vinne flotte priser. Hovedpremien er et gavekort fra Mydland på 5.000 kroner – og én heldig vinner vil få en middag for to på den seirende restauranten, sier sjefredaktør Jakobsen.