Prisdryss til nordnorsk film

Det nærmest regnet priser til nordnorske aktører i norsk filmbransje under lørdagens Amanda-utdeling.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Flest priser tok, ikke uventet, "Kautokeino-opprøret". Nils Gaups episke gjenfortelling av opprøret i Kautokeino i 1852 var på forhånd nominert til seks priser, og rasket med seg hele fem.

Blant prisene "Kautokeino-opprøret" vant var "Folkets Amanda", som ble stemt av det norske kinopublikumet, og for beste kvinnelige skuespiller. Sistnevnte gikk til Anni-Kristiina Juuso, som holdt deler av takketalen sin på samisk.

Årets ærespris gikk til Knut Erik Jensen for hans langvarige bidrag til norsk film.

- 90 prosent av talentet når man lager film i Norge er utholdenhet... og litt penger, spøkte filmskaperen.

Tromsø-regissøren Hanne Larsen vant prisen for beste kortfilm. Prisen vant hun for filmen "Varde", som for øvrig er spilt inn i Tromsø.

En annen regissør fra Tromsø, Ole Giæver, nådde ikke opp i de to kategoriene hans film, "Sommerhuset" var nominert i. Filmen var nominert i kategoriene beste manus, og beste kvinnelige skuespiller, ved Maria Bock.

Herman Rundberg fra Kåfjord vant prisen for beste musikk sammen med Mari Boine og Svein Schultz på filmen Kautokeino-opprøret.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: